LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS
Esettanulmány

ASENDIA ITALY

Az Asendia az automata függőleges tárolást választja az e-kereskedelemhez

A 2012-ben alapított Asendia a La Poste és a Svájci Posta közös vállalkozásának eredménye, és ma a világ egyik vezető szereplője a nemzetközi levél- és csomagküldésben. Szakértelmének és logisztikai hálózatának köszönhetően az Asendia Italy képes kielégíteni az e-kereskedelem, a direkt marketing, az üzleti posta, valamint a sajtó és a kiadói tevékenységet végző vállalatok igényeit, miközben integrált logisztikai megoldásokat kínál. A csomagküldő szolgáltatások széles skáláját úgy alakították ki, hogy javítsa a vállalatok és ügyfeleik e-kereskedelmi élményét, bárhol is legyenek azok.

A Ferretto segítette a nagy logisztikai és szállítmányozási vállalatot az automatizálásra való átállás során. A zárt rendszerű liftes tároló, vagyis a Vertimag a válasz a folyamatosan változó piac kihívásaira.

ÜgyfélAsendia Italy
ÁgazatE-kereskedelem
HelyszínMilano
MegoldásVertimag, zárt rendszerű liftes tároló
Függőleges tároló - ellátási lánc

Ellenőrzött ellátási lánc

Az Asendia segíti a nagy márkák és az induló vállalkozások ellátási láncát, és a teljes logisztikai folyamatot kezeli: áruraktározás, rendelés előkészítés, termék testreszabás, világméretű szállítás, beleértve a vámkezelést és a valós idejű készlet- és visszárukezelés.

Az automatizálás a hatékonyabb és teljesebb szolgáltatás kulcsa

Annak érdekében, hogy hatékonyabb és teljesebb szolgáltatást tudjon nyújtani, az Asendia Italy úgy döntött, hogy forradalmasítja logisztikai folyamatait, és az automatizálás felé fordul, hogy javítsa napi tevékenységeit, és megfeleljen a folyamatosan fejlődő piacnak, ahol a rugalmasság kulcsfontosságú sikertényező. Mindezt pedig a raktározási területek optimalizálásával is el kell érni.

Automata tároló a megoldás
Ergo-Tech munkaállomás

Vertimag és Ergo-Tech: egy új horizont

Az Asendia Italy a Ferretto-t választotta partnerének az automatizálásra való áttérésben. A vicenzai székhelyű vállalat a Vertimagot ajánlotta a vállalat speciális igényeinek leghatékonyabb megoldásaként. Az automata függőleges raktárrendszerek telepítése lehetővé tette a rendelkezésre álló hely optimalizálását, valamint az automatizálásnak köszönhetően az anyagáramlás és a készletgazdálkodás javítását, ugyanakkor nagyfokú rugalmasságot garantált a raktározandó cikkek jellemzői és a kereslet alakulása alapján.

Ezenkívül az exkluzív Ergo-Tech munkaállomás biztosítja, hogy a komissiózási műveleteket pontosabban, ergonomikusabban és gyorsabban lehessen elvégezni. Nemcsak a munka minősége javul, a mozgatható konzolpanel és az alfanumerikus LED-sáv által elősegített nagyobb termelékenységgel, hanem a kezelők és az áruk általános biztonsága is.

Célok

 • A vállalat növekedésének támogatása a késztermékek raktározási helyének átszervezésével
 • A komissiózási tevékenységek optimalizálása a megrendelések előkészítésének megkönnyítésével
 • A készletgazdálkodás javítása a termékek és a kapcsolódó bejövő- és kimenő anyagáramlások ellenőrzésének fokozásával
 • A hibák csökkentése
 • A megrendelések előkészítésének felgyorsítása és a szezonális csúcsok kezelése
 • Az e-kereskedelem hatékonyságának maximalizálása

Megoldás

 • Vertimag, automata zárt rendszerű liftes tároló
 • Egy Ergo-Tech munkaállomás, amely tökéletes ergonómiát biztosít az anyagokat komissiózó munkatársak számára
 • Egy mozgatható konzolpanel és egy alfanumerikus LED-sáv a könnyebb komissiózási folyamatok és a gyorsabb rendeléselőkészítés érdekében

Hozzáadott érték

 • Rugalmasság az áruk tulajdonságainak megfelelően
 • A hely optimalizálása
 • Biztonságosabb munkakörnyezet a kezelők számára
 • Jobb helykihasználás, a raktárterület magasságának maximális igénybevétele
 • Gyorsabb megrendelés-előkészítés a mellékelt tartozékoknak köszönhetően (mozgatható konzolpanel és alfanumerikus LED-sáv)
 • Valós idejű készletgazdálkodás
 • Az áruk biztonságos tárolása
 • Folyamatinnováció
A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá