LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Vertimag függőleges tárolórendszer az FGP számára

Jobb helygazdálkodás, gyorsabb és hatékonyabb komissiózás és megrendelés-előkészítés, valamennyi művelet folyamatos nyomon követhetősége: a Vertimag automata tárolórendszer így javította az FGP logisztikáját, és kihasználta az Ipar 4.0 terv előnyeit.

ÜgyfélFGP
ÁgazatOrtopédiai termékek a rehabilitációhoz
HelyszínVerona – Olaszország

Az FGP egy veronai székhelyű vállalat, amely speciális ortopédiai termékeket gyárt a rehabilitációhoz és a motoros funkciók helyreállításához. Az FGP a teljes mértékben olasz know-how képviselője. Az évek során mindig alkalmazkodott az új technológiákhoz, és termékeit az elejétől a végéig, azaz a tervezéstől a gyártásig készíti és tökéletesíti. Ennek érdekében az FGP mindig a kutatást helyezi előtérbe, folyamatosan összehasonlítva és szembeállítva a modern ortopédiai tudományokkal és a legfejlettebb fizioterápiás gyakorlatokkal.

Technológia és innováció az üzleti folyamatok középpontjában

Az FGP egyik jellemzője a folyamatok és a termékek állandó fejlesztése, hogy mindig a legmodernebb megoldásokat garantálja ügyfelei egészségének és jólétének érdekében. Ezt szem előtt tartva a veronai székhelyű vállalat úgy döntött, hogy jelentős beruházásokat hajt végre a technológiai innováció terén, amelyet minden üzleti ágazatban alkalmaznak. Mindenekelőtt a raktár, amely a termelés és a szállítás szempontjából egyaránt kritikus terület.

Vertimag függőleges tárolórendszer: nagyobb termelékenység és optimalizált helykihasználás

A logisztikai rendszer javítása érdekében az FGP úgy döntött, hogy az automatizálásra összpontosít, és a Ferretto Group tapasztalataira támaszkodott az alkatrészek, félkész és késztermékek kezeléséhez legmegfelelőbb megoldás megtalálásában. Így a Ferretto Group két Vertimag függőleges tárolórendszert tervezett és telepített, amelyek mindegyike 2 egymással szemben lévő munkaállomással van felszerelve. Ez a megoldás lehetővé tette a teljesítmény és a termelékenység növelését, valamint a rendelkezésre álló hely optimalizálását: a magasságot maximálisan kihasználva a rendszerek 257 m² hasznos raktárterületet biztosítanak mindössze 38 m² alapterület mellett.

Dupla munkaállomás a gyors és pontos szedéshez

A komissiózási műveletek hatékonyabbá tétele érdekében mindkét Vertimag függőleges tárolórendszert egy külső munkaállomással szerelték fel, ahol a komissiózást egy antropomorf robot végzi, és egy belső munkaállomással, ahol pedig a kezelők végzik a komissiózást. A komissiózási és tárolási műveleteket egy alfanumerikus LED-sáv és egy lézermutató teszi egyszerűbbé és gyorsabbá: a rendelés előkészítése során ezek az eszközök jelzik a kitárolandó terméket, így jelentősen javul a pontosság.

Új tárolórendszer az "Ipar 4.0" terv előnyeivel

Összességében a Ferretto Group által tervezett és gyártott rendszer lehetővé tette az FGP számára, hogy teljes mértékben megvalósítsa a technológiai modernizációra vonatkozó célkitűzéseit, ezáltal felgyorsítva mind a termeléshez, mind a megrendelések teljesítéséhez kapcsolódó tevékenységeket. Mindezt az „Ipar 4.0” terv hatálya alá tartozó beruházások számára biztosított olasz adókedvezményt kihasználva.

Célok

 • A logisztikában alkalmazott technológiák szintjének növelése
 • Az alkatrészek, félkész és késztermékek raktározási helyének átszervezése és optimalizálása.
 • A gyártási folyamathoz szükséges alkatrészek kezelésének javítása.
 • A készletellenőrzés és a kapcsolódó be- és kitárolás optimalizálása.
 • A hibák csökkentése
 • Növelni a megrendelések előkészítésének sebességét

Megoldás

 • Vertimag 84xL300 függőleges automata tárolórendszerek szemközti munkaállomásokkal.
 • Szimpla belső munkaállomás a kézi komissiózási és tárolási műveletekhez.
 • Szimpla külső munkaállomás antropomorf robot által végzett komissiózási és tárolási műveletekkel.
 • A vállalat ERP-jével összekapcsolt irányítási szoftver az Ipar 4.0 szabványoknak megfelelően.

Hozzáadott érték

 • Jobb helykihasználás: a magasság maximális kihasználása és 257 m² raktárterület biztosítása mindössze 38 m² alapterület mellett.
 • Technológiai korszerűsítés a folyamatok automatizálásával.
 • Nagyobb sebesség a tételek visszakeresésében és a rendelés előkészítésében a mellékelt tartozékoknak köszönhetően (lézermutató és alfanumerikus LED sáv).
 • Az összes művelet és készlet folyamatos nyomon követhetősége a Ferretto Group által teljes egészében saját fejlesztésű, a vállalati ERP-hez közvetlenül kapcsolódó menedzsmentszoftvernek köszönhetően.

A tárolórendszer számadatokkal

 • Függőleges tárolórendszer magassága: 5,461 mm
 • Külső méretek (H x Sz): 4,134 mm x 4,755 mm
 • Tálcaméretek (H x Sz): 840 mm x 4,250 mm
 • Tálcák száma összesen: 36 gépenként
 • Teljes tárolási terület: 128,52 m² gépenként
 • Tárolási térfogat: 19,28 m³ gépenként
 • A tárolórendszer alapterülete: gépenként 19,0 m²

Az olaszországi Ferretto Group hivatalos magyarországi képviseleteként elhivatottak vagyunk célpiacunk megismertetésében a modern logisztikai technológiák és berendezések terén.

Ferretto Group logo
A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá