LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

90 perces globális kiszállítás!

Hírek > 90 perces globális kiszállítás!

A Sierra Space a Föld körüli pályáról történő teherszállítás színpadára állítja a rakományt. A több tízmillió dollárt érő technológiának köszönhetően van esély arra, hogy 90 perc alatt bármit kiszállítsanak.

A Sierra Space egy vezető kereskedelmi űrtechnológiai vállalat, és most űrhajója, a Sierra Space Ghost a végső tesztelési szakaszba lép. New Yorkból Bostonba a leggyorsabban vonattal és repülővel lehet eljutni, ami 2 óra 58 percet vesz igénybe.  Milyen jó lehet egy olyan technológia, amely 90 perc alatt képes elszállítani minket bármilyen helyre?

A Sierra Space csapatának célja, hogy lehetővé tegye az igény szerinti teherszállítást a Föld körüli pályáról a Föld bármely pontjára. Hogy ez meddig tarthat? Nos, egy-másfél óra alatt meg lehet csinálni. A csúcstechnológia és az űrlogisztika határainak feszegetése kombinációja forradalmasíthatja az utánpótlás szállításának módját.

A repülőgépek gyorsak, de a Sierra Space csapata még gyorsabb

A Sierra Space szerint ez segíthet a katonáknak például a harctéri területeken, hogy megkapják, amire szükségük van.  De ez csak egy példa a példák közül, mivel jelentős hatást igyekeznek elérni. Szeretnének hatást gyakorolni katasztrófaelhárítás és humanitárius segítségnyújtás esetén. A Ghost képes forradalmasítani a hasznos teher szállítását, mivel lehetővé teszi számukra, hogy leszálljanak olyan területeken, ahol nincsenek leszállási lehetőségek. A Sierra Space Ghost e képessége számos alkalmazásban ígéretesnek teszi a használatát. Emellett a parafoil kormányozható kormánylapátja segíthet abban, hogy a Ghost hasznos terhet 300 lábon belülre vezesse a kívánt leszállóhelyhez.

Sierra Space

Hogyan működne?

A rendszerben előre meghatározott készleteket, például túlélőcsomagokat, felfújható csónakot, fejadagokat és fegyvereket pakolnának a különböző „egységekre”. Ezeket az egységeket aztán pályára állítanák. A Ghost platform akár öt évig is pályán maradhatna, mielőtt az előre feltöltött készletekre szükség lenne. Amikor az anyagokat szállítani kell, egy pályaelhagyó motor lelassítaná a műholdat a földi gravitációhoz elegendő mértékben. Miért? Mert így kezdi meg a bolygó felszíne felé történő süllyedését. Útközben a rendszer hőpajzsa megvédi a hasznos terhet a visszatérés intenzív hőjétől. A Föld légkörébe való biztonságos belépést követően a termikus burkolatot eldobnák. A rendszer puha héjú, esernyőszerű parafoilja pedig kinyílna.

Erik Daehler, az Orbital Missions & Services alelnöke a Space-nek elmondta, hogy a Ghost rendszer különböző méretekre is skálázható.  Elmondása szerint 550 font és 1750 font között lehet az áru tömege. „Minden egyes egység megépítése jelenleg valahol „tízmillió” dollárba kerül. A Sierra Space azonban azon dolgozik, hogy ezt a költséget „egyszámjegyű milliókra” csökkentse – mondta. Azért kezdték el ezt tervezni, mert a NASA küldetéseihez tervezett tehermoduljaikat úgy tervezték, hogy elégjenek, hogy szemetet hozzanak. „Szeretnénk végül újra felhasználni őket. Tehát a skálázhatóságot vizsgáljuk; hogyan hozhatnánk vissza valami sokkal nagyobbat?”.

A Sierra Space még nem közölte a rendszer üzembe helyezésének céldátumát. Mindazonáltal a vállalat aktívan halad a tesztelési programmal, amelynek középpontjában annak meghatározása áll, hogy milyen infrastruktúrára, kommunikációs rendszerekre és egyéb architektúrára lesz szükség. – írja az Interesting Engineering

 

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá