LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

A Dodge bemutatja a világ első elektromos izomautóját!

Hírek > A Dodge bemutatja a világ első elektromos izomautóját!

A Dodge Charger, izomautó és kulturális ikon, a világ első elektromos izomautójaként született újjá.

Az autós filmekben és az autós történetekben ikonikus dizájnjával és üvöltő motorjaival mindig is jelen lévő Dodge úgy döntött, hogy új, fenntartható lapot nyit. Ezt az új örökséget a 2024-es Dodge Charger Daytona Scat Pack, egy 670 lóerős, tisztán elektromos hajtású vadállat vezeti majd, amely mindössze 3,3 másodperc alatt képes 0-100 km/órás sebességre gyorsulni. És mi a helyzet a negyed mérfölddel, kérdezi? 11,5 másodperc, mondja a Dodge. A hatótávolság? 260 mérföld, ami közel 420 kilométerrel ér fel.

Még nem búcsúzunk a benzintől.

Szintén a Charger kínálatában szerepel a „kisebb teljesítményű” Charger Daytona R/T, amely szintén elektromos, de 496 lóerős, 317 mérföldes hatótávú kivitelben.

Ezek az egyedi Chargerek lesznek az első járművek, amelyek a Dodge új STLA Large platformját használják. A vállalat azt is elárulta, hogy az új Charger-családban szériafelszereltségként kínál majd összkerékhajtást.

Ne félj, a kínálat nem csak elektromos járművekből áll. A Dodge a Dodge Charger SIXPACK H.O és a SIXPACK S.O-t is kínálja majd. Míg a SIXPACK H.O-t a 3,0 literes Twin Turbo Hurricane High Output motor hajtja, amely 550 lóerőt teljesít, addig az utóbbiba egy 3,0 literes Twin Turbo Hurricane Standard Output motor lehel életet, amely 420 lóerőre képes.

„A Dodge következő generációja megérkezett” – jelentette ki a Dodge márka vezérigazgatója – Stellantis, Tim Kuniskis egy sajtóközleményben.

Elektromos Dodge Charger hátsó rész

Többféle formájú és méretű Charger-ek

A Dodge a 2024-es Charger Daytonát kétajtós kupé és négyajtós szedán formájában kínálja majd. Míg a Scat Pack és az R/T kupé kivitelben 2024 közepén indul a gyártás, addig a szedán csak 2025 első negyedévében várható, a benzines modellekkel együtt.

Merész és gyönyörű

Anélkül, hogy meghazudtolta volna az izomautós gyökereit, a Dodge nagyot és merészet lépett az új Charger formatervével.

Míg az első R-szárny (szabadalmaztatott) az eredeti Charger Daytonára emlékeztet, a teljes szélességű fehér LED, a piros „tűzgyűrű” hátsó lámpa és az új Fratzog logó azt kiáltja, hogy „a jövő itt és most van”.

Kilenc új keréktárcsa-kialakítás teszi teljessé a Charger Daytona széles kiállását. A vásárlók a Chargereket teljes hosszúságú üvegtetővel is felszerelhetik, amely tovább növeli az utastér szabadtéri hangulatát.

A belső térben egy 12,3 hüvelykes, szögletes kijelző áll a középpontban. A vadonatúj Charger 10,25 colos (alapfelszereltségű) főképernyővel is választható lesz, amely nagyobb, 16 colos egységre bővíthető.

A kormánykerék a Dodge szerint a teljesítményhez igazodik. A fűtött, lapos tetejű/lapos aljú kialakítás, kiegészítve egy PowerShot gombbal ami bekapcsolás után 15 másodpercig további 40 lóerőt biztosít.

Elektromos Dodge Charger belseje
A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá