LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

A visszaesés ellenére nagy a kereslet a raktári robotokra

Hírek > A visszaesés ellenére nagy a kereslet a raktári robotokra

Az Interact Analysis piackutató cég szerint tavaly a vártnál nagyobb mértékben nőtt az üzleti kereslet a raktári és gyári műveletek automatizálására használt mobil robotok iránt. Az automatizált targoncák értékesítéséből származó bevételek 2022-ben elérik az 1,5 milliárd dollárt, ami közel 200 millió dollárral magasabb az előre jelzettnél – derül ki a kutatócég raktárépítésre és automatizálásra vonatkozó előrejelzési frissítéséből. 

Raktári robotok - automatizálás

A jelentés szerint a munkaerőköltségek emelkedése a mobil robotokat vonzó költségcsökkentési lehetőséggé tette a vállalkozások számára. A raktárak több mint egynegyedét (26 százalék) várhatóan automatizálják 2027-re, szemben az egy évtizeddel korábbi 14 százalékkal. A raktárak automatizálása iránti kereslet a világjárványt követően nőtt meg, mivel az e-kereskedelem felgyorsult, és növelte a raktárak iránti igényt, különösen az olyan iparágakban, mint a kiskereskedelem, a gyártás, a logisztika és a csomagszállítás.

Ugyanakkor az e-kereskedelem visszaesése és a szélesebb körű gazdasági problémák miatt a vállalatok óvatosabbá váltak. Egyes vállalkozások egyelőre a raktárak egyes részeinek automatizálásával próbálnak pénzt megtakarítani ahelyett, hogy nagy rendszerekbe fektetnének be. A jelentés szerint a raktárépítési tevékenység a következő években valószínűleg fellendül. Eközben a mobil robotok iránti kereslet, amely eddig rugalmas maradt, idén valószínűleg tovább fog nőni, áll a jelentésben. – Írja a Gyártástrend

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá