LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Ahol majd robottanárok oktatják a gyerekeket

Hírek > Ahol majd robottanárok oktatják a gyerekeket

A világon először hamarosan rendszerbe állítják a ChatGPT által működtetett mesterséges intelligenciát a tantermekben.

Míg a pedagógusok egy része világszerte hevesen ellenzi a generatív AI (szövegalkotó mesterséges intelligencia) használatát az osztálytermekben, az Egyesült Arab Emírségek (EAE) felkarolta az új technológiát. Az ország oktatási minisztere egy konferencián bejelentette, hogy mesterséges intelligencia (AI) robotok taníthatnak hamarosan az EAE tantermeiben. 

Robottanár

„Elkötelezettek vagyunk az úttörő technológiák bevezetése mellett, és együttműködünk partnereinkkel a GPT-alapú mesterséges intelligencia-tanárok kifejlesztése érdekében, hogy javítsuk az ország oktatási rendszerét” – mondta Ahmad Al Falasi oktatási miniszter a dubaji Museum of the Future-ben megrendezett Alef oktatási csúcstalálkozón.

Falasi hangsúlyozta, hogy a robottanárok nem helyettesítik, hanem kiegészítik a tanárokat. Azt is elmondta, hogy olyan partnerekkel fognak együttműködni, mint a Microsoft és az OpenAI. Első lépésként összeállítottak egy tervet, amely iránymutatást ad a tantestületnek és a tanároknak arról, hogyan használhatják legjobban a mesterséges intelligenciát nemcsak a tanulásban, hanem az értékelésben is. Az Egyesült Arab Emírségek először a COVID-19 során alkalmazta az online oktatást, amely a diákok és a tanárok szerint is bevált. – Írja a Gyártástrend

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá