LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Autonóm robotok szedhetik a szemetet Svédországban

Hírek > Autonóm robotok szedhetik a szemetet Svédországban

Városi környezetben kiválthatják a kukásautókat, utcaseprőket. 

A svéd Helsingborg városában hamarosan szolgálati robotok gyűjthetik be a szemetet. A városvezetés a Robot Minds AB-vel és a Nordvästra Skånes Renhållnings AB (NSR) regionális hulladékgazdálkodási vállalattal együttműködve tesztprojektet indított a robotok és a hozzájuk tartozó szoftver kifejlesztésére. 

A projekt a tervek szerint két évig tart, és egy belvárosi kerületben fogják először tesztelni. A svéd állam 2,8 millió svéd koronával (100 millió forinttal) támogatja a kísérletet.

Robot szemétszedés

A projekt több kérdésre kíván választ adni. Először is a szemétgyűjtés gyakorlati megvalósíthatóságát igyekszik meghatározni, figyelembe véve a szükséges technológiát és infrastruktúrát. Másodszor, felméri, hogy a jelenlegi jogszabályok lehetővé teszik-e a megvalósítást, vagy szükség van-e jogi frissítésekre. Harmadszor, megvizsgálja a lakosok számára jelentkező előnyöket és a projekt gazdasági életképességét.

A helsingborgi projekt világviszonylatban is egyedülálló. Noha léteznek hasonló kezdeményezések, nincsenek kifejezetten a városi szemétgyűjtésre összpontosító projektek. – Olvasható a gyartastrend.hu-n

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá