LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Az Apple – WWDC 5 legnagyobb bejelentése

Hírek > Az Apple – WWDC 5 legnagyobb bejelentése

Lezárult az Apple Worldwide Developers Conference keynote-ja – és a vállalatnak volt mit megosztania. Először láthattuk az Apple készülékeire érkező mesterséges intelligencia funkciókat és néhány jelentős frissítést a vállalat operációs rendszereiben.

Ha lemaradtál arról, hogy élőben nézd a keynote-ot, összegyűjtöttük a legnagyobb bejelentéseket, amelyeket az alábbiakban megnézhetsz

Az Apple első mesterséges intelligencia rendszere érkezik iPhone-ra, iPad-re és Mac-re

Mivel szinte az összes nagy technológiai vállalat beszállt az AI-veresnybe, nem meglepő, hogy az Apple is elindítja saját AI-rendszerét. Az Apple Intelligence a vállalat új személyes intelligencia rendszere, „amely erőteljes generatív modelleket helyez az iPhone, iPad és Mac készüléked középpontjába”. Ez rengeteg új képességet tesz lehetővé az Apple natív alkalmazásaiban, például képgenerálást vagy szövegösszefoglalást.

Az Apple Intelligence nagy hangsúlyt fektet a biztonságra, mivel a rendszer automatikusan eldönti, hogy az eszközön belüli feldolgozást kell-e használnia, vagy az Apple privát felhőalapú számítási szerverével kell kapcsolatba lépnie a kérés teljesítéséhez. A rendszer ingyenesen és az iPhone 15 Pro, valamint az M1-es és újabb chippel ellátott iPadek és Macek esetében is elérhető lesz.

Az Apple beépíti a ChatGPT-t a Siribe

Siri, miután évekig használhatatlan volt, nagy AI-frissítést kap, amely magában foglalja az OpenAI ChatGPT chatbotjának integrálását is. Az új integrációval a Siri automatikusan meghatározza, hogy egy lekérdezés alkalmasabb lenne-e a ChatGPT számára. Ezután engedélyt kér, mielőtt elküldi a kérését a ChatGPT-nek. A ChatGPT-t a Sirin keresztül ingyenesen és fiók nélkül használhatja majd.

Az iPhone testreszabhatóbbá válik az iOS 18-cal

A mesterséges intelligencia mellett az Apple az iOS 18-ban egy új és jobban testreszabható Vezérlőközpontot is bevezet. Emellett elindítja az alkalmazásikonok szabad elhelyezésének lehetőségét a kezdőképernyőn. A vállalat azt is lehetővé teszi, hogy a következő frissítéssel bizonyos alkalmazásokat zároljunk, megakadályozva ezzel, hogy mások használhassák azokat, amikor átadjuk nekik a telefonunkat.

További jelentős változások közé tartozik a Fotók alkalmazás újratervezése és az iPhone új játékmódja, amely minimalizálja a háttértevékenységet a játékmenet optimalizálása érdekében.

Az iPadOS 18 Apple Pencil-támogatással ellátott számológépel egészül ki

Több mint egy évtizeddel a megjelenése után az iPad végre számológép-alkalmazást kap. Az új funkció a “Matematikai jegyzetek”, amellyel az Apple Pencil segítségével egyenleteket írhatsz az iPadre, és az alkalmazás megoldja helyetted.

Az Apple elindítja a Smart Script funkciót is, amely gépi tanulást használ a kézírásod megjelenésének javítására és a jegyzeteid helyesírás-ellenőrzésére.

Szemkövetés az iPad és az iPhone készülékekhez

A mesterséges intelligenciával működő “Eye Tracking” lehetőséget kínál a felhasználóknak az iPad és iPhone navigálására pusztán a szemükkel. A fizikai nehézségekkel élő felhasználók számára tervezett “Eye Tracking” az előlapi kamerát használja és a másodpercek alatt történő kalibrálás után használatra kész a rendszer.

A szemkövetés az iPadOS és az iOS alkalmazásokban is működik, és nem igényel további hardvert vagy kiegészítőket. Az “Eye Tracking” segítségével a felhasználók navigálhatnak egy alkalmazás elemei között és kizárólag a szemükkel érhetnek el további funkciókat, például fizikai gombokat, húzásokat és egyéb gesztusokat.

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá