LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Bekapcsolták „Európa legnagyobb akkumulátorát”

Hírek > Bekapcsolták „Európa legnagyobb akkumulátorát”

A Harmony Energy által kifejlesztett és a Tesla Megapack rendszert használó, Pillswood projekt egy ciklusban akár 196 MWh villamos energia tárolására is képes – ez elegendő ahhoz, hogy két órán keresztül mintegy 300 000 háztartás áramellátását biztosítsa.

A Harmony Energy közleménye szerint a projekt „kiegyenlítő szolgáltatásokat” nyújt a hálózat számára, miközben lehetővé teszi a fosszilis tüzelőanyagok megújuló energiával való helyettesítését.

Európa legnagyobb akkumulátora. A Pillswood projekt.

A projekt helyszíne szomszédos a világ legnagyobb tengeri szélerőműparkjával, amely 2023 nyarán kezdi meg működését.

A Pillswood projekt építését a Tesla irányította és felügyelte. Eredetileg két fázisban, 2022 decemberében és 2023 márciusában kezdte volna meg működését, de a menetrendet felgyorsították, ezzel támogatva a National Grid erőfeszítéseit, hogy a téli időszakban stabil és biztonságos áramellátást tudjanak biztosítani az Egyesült Királyság háztartásainak.

„A pillswoodi rendszer – amely a maga nemében az energiakapacitást tekintve a legnagyobb Európában – befejezése és üzembe helyezése jelentős mérföldkő a Harmony Energy Income Trust számára, és az első a hat hasonló projekt közül, amelyet a Trust a következő évben kíván megvalósítani” – mondta Peter Kavanagh, a Harmony Energy igazgatója.

„A Harmony Energy Limited számára is jelentős eredmény – ez a projekt a harmadik, és egyben a legnagyobb akkumulátoros energiatároló projekt, amelyet kifejlesztettünk, majd sikeresen átadtunk.

„Minden érdekelt fél felismerte annak fontosságát, hogy a projektet még a tél előtt teljesítsük, és szeretnénk köszönetet mondani a Teslának, a G2 Energynek és a Northern Powergridnek azért az erőfeszítésükért, hogy a projektet a tervezett határidő előtt megvalósították a rendkívül kihívásokkal teli geopolitikai és globális ellátási környezet ellenére.”

Hozzátette: „Az akkumulátoros energiatároló rendszerek elengedhetetlenek a megújuló energiában rejlő teljes potenciál kiaknázásához az Egyesült Királyságban, és reméljük, hogy ez a különleges rendszer kiemeli Yorkshire-t, mint a zöld energia megoldások vezető országát.

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá