LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

CES 2024 – A mi kedvenceink!

Hírek > CES 2024 – A mi kedvenceink!

Az idei CES rendezvény egy hatalmas siker volt, és számos lenyűgöző innovációval és technológiai csodával rukkolt elő a világ számos tájáról érkező vállalatok. Korábbi cikkünkben már körbejártuk, hogy mire lehet számítani az eseményen, most pedig szeretnénk megmutatni a mi kedvenceinket 5 különböző kategóriából, amelyek kiemelkedtek a tömegből és ígéretes új irányokat mutatnak a technológia fejlődésében. Ismerkedjünk meg a CES 2024 legkiemelkedőbb és legizgalmasabb újdonságaival!

LG – OLED Signature T

Évről évre a rendezvény fontos részét képzik a televíziók. Sok felejthető modellt mutatnak itt be, viszont mindig akad egy különleges darab közöttük. Az idei év sem képez kivételt, az LG alkotott idén maradandót, de még milyet!

Az LG OLED 77 hüvelykes átlátszó televíziója valóban lenyűgöző! A képernyő átlátszó jellege a sötétebb színek és a fekete kontrasztjának köszönhető, amelyek olyan hatást keltenek, mintha egy valódi ablak lenne. A világosabb színek pedig lenyűgöző műalkotásokat varázsolnak elő, mintha azok lebegnének a képernyő előtt, például egy akvárium vagy kandalló.

Az LG Signature T TV emellett szinte teljesen vezeték nélküli élményt kínál. Habár a televíziót be kell dugni a falba, az összetevői az LG Zero Connect Box segítségével vezeték nélkül kapcsolódnak. Ez a doboz táplálja a bemeneteket a tévébe vezeték nélkül, miközben diszkréten elrejti az összes kábelt és vezetéket, ezzel tiszta és elegáns megjelenést biztosítva.

Az LG egyelőre nem hozta nyilvánosságra az LG OLED 77 hüvelykes Transparent TV árát, de várhatóan 2024 végén lesz elérhető a kiskereskedelmi forgalomban, ígérve egy új dimenziót a televíziózás világába.

CES TV

Movano – Evie ring

Várakozásainknak eleget téve mutattak be egészségügyi és lifestyle termékeket kifejezetten nők számára. Ugyanis az Evie gyűrű nem egy tipikus egészségnyomkövető, amilyeneket korábban a CES rendezvényeken láttunk. Kifejezetten nők számára tervezték, és nem csupán számos egészségügyi mutatót képes követni, hanem figyelemmel kíséri a menstruációs ciklust, a napi lépéseket, az aktív perceket, az alvást és a hangulatot, és ez mind csak egy stílusos kiegészítőnek tűnik. A CNET munkatársa, Bridget Carey, tapasztalatai alapján lenyűgözően teljesít. A készülék megbízhatóan nyomon követi a lépéseket, és azzal a kényelemmel szolgál, hogy akár alvás közben is viselhető anélkül, hogy aggódnod kellene az akkumulátor lemerülése miatt.

Az Evie gyűrű legkiemelkedőbb tulajdonsága az, hogy diszkréten követi az egészségi állapotot, és az adatok ellenőrzéséhez egyszerűen a mobilalkalmazást kell használni. A termék már megrendelhető 270 dollárért, és előfizetést sem igényel, bár jelenleg csak iOS rendszeren érhető el

CES gyűrű

Xreal – Air 2 Ultra AR Glasses

AR és VR eszközökben sem szenvedtünk hiányt. Az Apple Vision Pro várható megjelenésével a „mixed reality” (kiterjesztett és virtuális valóság) headsetek 2024-ben nagyot fognak szólni. Az Xreal azonban pénztárcabarát alternatívát kínál az Apple 3 499 dolláros headsetjével szemben. A 699 dolláros árú Xreal Air 2 Ultra AR szemüveg kettős Sony micro OLED kijelzővel készül, szemenként 1080p felbontással és akár 120 Hz-es frissítési frekvenciával.

Rendelkezik 6 DoF (hat szabadságfok) követéssel, valamint kéz- és fejkövetéssel, így az AR képek és tárgyak a helyükön maradnak és interakcióképesek, még akkor is, ha egy szobában bolyongunk. És mivel a szemüveg könnyű, a terjedelmes Apple Vision Pro-hoz képest, a kevert valóság megtapasztalása nem korlátozódik egy helyre. Valójában mozoghatsz a térben. Mindeközben egy erős és modern okostelefonra, például a Samsung Galaxy S23-ra, a Google Pixel 8 Pro-ra vagy az Apple iPhone 15-re van szükség a működéshez.

Az Xreal Air 2 Ultra AR szemüveg március végi szállítással előrendelhető.

CES szemüveg XREAL

Rabbit – R1

A Rabbit nevű startup a CES-en kiemelkedő népszerűségnek örvendett, különösen a Rabbit R1 nevű eszközével, amelyből 24 óra alatt több mint 10 ezer példány talált gazdára.

A Rabbit R1 egy mesterséges intelligencia által vezérelt mindennapi asszisztens, ami egy képernyővel ellátott zsebméretű eszközként funkcionál. A Rabbit R1 saját operációs rendszerrel, a Rabbit OS-sel működik, és azon a célon alapul, hogy az összes tevékenységet egyetlen helyen lehessen elvégezni. Legyen szó bevásárlásról, e-mail írásról, hívásokról vagy üzenetírásról, a Rabbit R1 mindent egy helyen intéz. Az eszköz az előre telepített appokat használja, amelyek már megtalálhatók más eszközeinken, és azokat automatikusan alkalmazza, amikor a felhasználó kéri. Egyszerűen fogalmazva, a Rabbit R1 láthatatlanul, de hatékonyan „pörgeti” az alkalmazásokat a felhasználó helyett.

Az eszköz egyedi módozatot is kapott, amely lehetővé teszi, hogy új funkciókat tanítson meg neki a felhasználó. A készítők a Rabbit R1-et hozzáférhető áron kínálták, körülbelül 70 ezer forintért, és az első 10 ezer darab gyorsan elfogyott. A következő szállítmányra tavaszra számítanak, az előrendelések már elindultak.

CES Rabbit

Honda – O’Series concept EV

Idén is számos fejlesztést mutattak be az elektromos autózásban, köztük számos koncepció autóval álltak elő a gyártók, mi a Honda új EV felhozatalát emelnénk ki. Ennek különösebb oka, hogy hamarosan sorozatgyártásban láthatjuk termékeiket. A Honda 4 év után tért vissza a CES-re hogy bemutassa új EV termékcsaládját, a „0-sorozatot”. Három futurisztikus koncepciójármű volt látható: a Saloon, egy szedán, és a Space-Hub, amely egy kicsit olyan, mint egy SUV-val kevert nappali. A koncepció EV-k szériaváltozata 2026-ban kerül a kereskedőkhöz. A Honda vékony, könnyű akkumulátort ígér, amelyet Ohióban gyártanak, és így adójóváírásra jogosult. A hatótávveszteség 10 évnyi vezetés után kevesebb, mint 10% lesz, és végül 10-15 perces töltési idővel fog rendelkezni, bár ez 2026-ban még nem lesz elérhető, hanem csak később.

CES Honda

Ez volt idén az 5 kedvenc termékünk a CES 2024-ről. Izgatottan várjuk jövőre milyen technológiai újdonságokat tartogatnak nekünk!

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá