LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

CES 2024: Betekintés az AI & Tech jövőjébe

Hírek > CES 2024: Betekintés az AI & Tech jövőjébe

A várva várt Consumer Electronics Show (CES) 2024, amely a tervek szerint január 9-én veszi kezdetét Las Vegasban, forradalmi technológiai áttörések hullámát hozza el. Ezen a kiállításon nem meglepő módon a mesterséges intelligencia (AI) kerül a középpontba, és olyan jelentős szereplők, mint az Amazon, az Asus, a Dell, az NVIDIA, a Samsung, az Intel és mások mutatják be legújabb innovációikat.

A nagy elvárások mellett a CES 2024 rendkívüli találkozó lesz, amely négy napon keresztül több mint 130 000 résztvevőt, 1000 startupot és 3500 kiállítót fogad. A nagy várakozás közepette nézzük meg, mi várható az idei eseménytől.

Az AI támadása a CES 2024-en

A CES 2024 átfogó témája a mesterséges intelligencia mindenhatósága. Mivel a generatív mesterséges intelligencia körüli pezsgés nem akar alábbhagyni, az idei CES az előrejelzések szerint az AI-innovációk „cunamija” lesz. Anshel Sag, a Moor Insights & Strategy vezető elemzője szerint a mesterséges intelligencia uralja a különböző ágazatokat, az autóktól kezdve a robogókon át a fejhallgatókig és az intelligens készülékekig. Az olyan nagy szereplők, mint az Intel, a Qualcomm és az AMD várhatóan bemutatják majd az „on-device” AI-számítást támogató chipeket, amelyek olyan gyorsabb szolgáltatásokat ígérnek, mint a „számítógépes látás” és a hangról szövegre történő beszéd.

A jövő laptopjai

Az Asus, a Dell, a Lenovo, a HP, az Acer, az MSI és mások a CES-en mutatják be 2024-es PC-kínálatukat, különös tekintettel az AI integrációra. Az Intel Meteor Lake chip-készlete, amely egy dedikált AI processzorkomponenssel rendelkezik, kulcsfontosságú szerepet játszik majd ezeknek a futurisztikus laptopoknak a működtetésében. Az óriások közötti verseny látványos bemutatókat és a laptop-technológia úttörő fejlődését ígéri.

AI a mindennapi készülékekben

Bár a hagyományos háztartási gépeknél nem várható forradalmi változás, a CES 2024 várhatóan kisebb, intelligensebb, továbbfejlesztett AI-képességekkel rendelkező asztali készülékeket mutat majd be. A porszívóktól a konyhai kütyükig olyan vállalatok, mint a Whirlpool, a June, a Brava és az Anova feszegetik a határait annak, hogy mit hozhat az AI a mindennapi háztartási eszközökbe. Különösen a robotporszívók válnak az innováció csataterévé, olyan funkciókkal, mint az öntisztítás és a más digitális eszközökkel való zökkenőmentes integráció.

A mobilitás jövőjének villamosítása

A CES 2024-en az autóipar inkább az elektromos járművekre (EV), mint az önvezető autózásra összpontosít. Azzal, hogy olyan vállalatok, mint a Mercedes-Benz, a Hyundai, a Kia és mások bemutatják legújabb EV-modelljeiket, a szoftveresen definiált járművek felé való elmozdulás nyilvánvaló. A járműfunkciók vezeték nélkül történő frissítésének hangsúlyozása és az olyan technológiai óriások, mint a Xiaomi és a Huawei belépése az elektromos járművek piacára az elektromos mobilitás dinamikus jövőjét vetíti előre.

Az AI és Tech jövője

A nők egészségügyi technológiája a középpontba kerül

A CES 2024 kiemeli az egészségügy és a technológia egyre növekvő metszéspontját, jelentős hangsúlyt fektetve a nők egészségére. A femtech innovációi, köztük az Evie-hez hasonló intelligens gyűrűk forradalmasítják a nők jóllétének nyomon követését és fenntartását. A kiállításon várhatóan a szépségtechnológia terén is bemutatásra kerülnek a fejlesztések, mint például az intelligens tükrök és a robotizált sminkelési segédeszközök. Ezek tükrözik az iparág elkötelezettségét a mindennapi egészségügyi és szépségápolási rutinok javítása iránt.

A főbb játékosok és tervezett megjelenéseik

Asus: A tajvani elektronikai óriáscég a 2024-es PC-kínálatának bemutatására készül. Ez magában foglalja a Republic of Gamers (ROG) sorozatot és a Zenbook sorozat esetleges újdonságait. Az Intel 14. generációs mobil processzorai által hajtott és NVIDIA GPU-kal támogatott Asus célja, hogy letegye a névjegyét a játék- és mobil számítástechnikai piacon.

Dell: A CES 2024-en a Dell számos Alienware laptopot mutat be. Ezek elsősorban a gamereket célozzák meg nagy képernyőméretekkel és hatékony hűtési mechanizmusokkal. Várhatóan ezek a laptopok Intel Gen 14 sorozatú processzorokkal és NVIDIA támogatással rendelkeznek majd.

Intel: A 14. generációs magos mobilprocesszorok bemutatásával az Intel folytatja a chipgyártás terén tett lépteit. A továbbfejlesztett AI-képességgel és számítási képességekkel ezek a processzorok újradefiniálják a laptopok szegmensének szabványát.

Qualcomm: A Qualcomm számára a figyelem középpontjában a készülékeken történő mesterséges intelligencia-számítás áll, igazodva a Google Gemini bejelentéséhez. Mivel az iparág az AI integrációja felé halad, a Qualcomm szerepe kulcsfontosságú a CES-en.

Samsung: Bár a Samsung nem mutat be jelentős mobiltelefonokat, várhatóan a QD-OLED technológiát alkalmazó okostelevízió-kínálatát fogja bővíteni. Az Odyssey, a ViewFinity és a Smart Monitor sorozat a gaming és a content creation monitorok tovább fejlesztéseivel fog büszkélkedni. A Samsung az eseményen az AI-alapú konyhai és háztartási készülékek egész sorát is bemutatja.

Sony: XR processzorral felszerelt új okostévécsaládot mutathat be a japán óriáscég, amely továbbfejlesztett Cognitive XR processzorral fokozza a tévézési élményt.

Mercedes-Benz: A Mercedes-Benz a CES 2024-en a mesterséges intelligencia birodalmába lépve az MBUX virtuális asszisztens előzetese lesz. Ez a virtuális asszisztens új dimenzióba emeli a hangalapú asszisztenciát, és a Unity nagyfelbontású játék motor grafikáját használja.

Az NVIDIA speciális bejelentése

Az NVIDIA, a mesterséges intelligencia egyik meghatározó szereplője a CES 2024-en mutatja be legújabb mesterséges intelligencia-innovációit. A hangsúly a generatív AI-on és a legmodernebb technológiák spektrumán lesz. A 14 konferenciaüléssel és több mint 85 partnerrel, köztük olyan iparági óriásokkal, mint a Mercedes-Benz, az Amazon, a Dell és mások, az NVIDIA jelenléte a CES-en kétségtelenül formálni fogja az AI és a fogyasztói technológiák körüli narratívát. – Olvasható az Analytics Vidhya-n.

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá