LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Innovatív spirális kontaktlencse: éles látás és multifokalitás

Hírek > Innovatív spirális kontaktlencse: éles látás és multifokalitás

Fejlett lencse-technológia

Szakemberek kifejlesztettek egy spirális kontaktlencsét, amivel változatos megvilágításban kiválóan láthat és pupillamérettől függetlenül megőrzi a multifokalitást. A spirális kialakítás lehetővé teszi a tiszta látást különböző távolságokról, ellentétben a torzulásokra hajlamos hagyományos multifokális lencsékkel.

Optikai örvényhatás és lencsekialakítás

A spirális lencse egyedi konfigurációját a betegek súlyos szaruhártya-deformitásainak optikai jellemzői inspirálták. Az optikai örvényhatást, mely több fókuszpontot hoz létre, direkt a lencse felületére integrálták, egyszerűsítve az optikai örvények előállítását a kutatás fejlődő területén.

Digitális megmunkálás és különböző alkalmazások

A lencsét fejlett digitális megmunkálási technikákkal alaposan kidolgozták, és egy digitális „E” kép használatával értékelték a hatékonyságát. A kutatók szerint a potenciális alkalmazások terjednek a kontaktlencse-fejlesztéstől az intraokuláris implantátumokig és a miniatürizált képalkotó rendszerekig.

A kutatócsoport jelenleg az általuk generált optikai örvények mélyebb megértésére összpontosít, és tervezik, hogy kísérleteket végeznek a látásjavítás hatékonyságának valós helyzetekben történő felmérésére. Emellett a spirális dioptriás lencse lehetséges alkalmazásait vizsgálják a vényköteles szemüvegek területén.

Okos kontaktlencse

Együttműködési jelentőség és tudományos háttér

A lencse fejlesztése során kulcsfontosságú volt a különböző tudományágak közötti együttműködés, amely eredményezte az innovatív módszertant a fejlett lencsék készítéséhez. A kutatók szisztematikus kísérleteket terveznek a lencse teljesítményének átfogó igazolására.

 

Jövőbeli kilátások

A spirális lencse újítása ígéretes lehetőségeket kínál a látásjavítás terén, és a jövőben elképzelhetővé válik, hogy a felhasználóknak különböző távolságokra biztosítson éles látást, akár a vényköteles szemüvegekben is.

A kutatás egy új optikai megközelítést kínál, amely jelentős előrelépést jelenthet az optikai területen. – írja az Interesting Engineering

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá