LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Kívül dizájnos, belül high-tech a nyári foci-Eb hivatalos labdája

Hírek > Kívül dizájnos, belül high-tech a nyári foci-Eb hivatalos labdája

Az Euro 2024 hivatalos meccslabdája, a „Fussballliebe”, nemcsak a játékosok, de a játékvezetők kedvence is lehet. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) és az Adidas együttműködésének eredményeként ez a labda nemcsak megjelenésében egyedi, hanem magában hordozza a csúcstechnológia előnyeit is.

Az első pillantásra azonnal látszik, hogy ez a labda több mint egy átlagos játékszer: kívül színes, belül high-tech. Az UEFA 1968-as olaszországi Európa-bajnoksága óta minden kontinenstornára bemutat egy egyedi labdát, melyet hagyományos módon az Adidas gyárt. Az első ilyen labda, a Telstar Elast, már egy egészen különleges megközelítést képviselt: 32 fekete-fehér, ötszög alakú bőrdarabból állt össze. A labdafejlesztés folyamatosan haladt előre, és az idő múlásával az Adidas új technológiákat és anyagokat alkalmazott.

Az Euro 2024-re tervezett „Fussballliebe” labda nemcsak a pályán kívüli döntésekben segíti a játékvezetőket a benne rejlő chipeknek köszönhetően, de a labdarúgás és a technológia kapcsolatában új mérföldkövet jelent. A labda dizájnja a labda mozgását és a játék energiáját jelképezi a kiemelkedő fekete szárnyformák révén, amelyeket színes élek, ívek és pontok hangsúlyoznak. A merész piros, kék, zöld és narancssárga színek használata a versenyző nemzetek által a tornára hozott vibrálást és a labdarúgás tiszta egyszerűségét ünnepli, amely a világ minden táján oly sok rajongót vonz. A labdán a torna egyes stadionjainak illusztrációi, valamint a rendező városok nevei szerepelnek.

EB focilabda

A Fussballliebe az UEFA EURO 2024 hivatalos meccslabdája, amelyet a labdarúgás öröme és a torna energiája ihletett. Az adidas Connected Ball Technology technológiája új betekintést nyújt a labda mozgásának minden egyes elemébe, és hozzájárul az UEFA videoasszisztens játékvezetői döntési folyamatához. A labda újrahasznosított poliészter és vízbázisú tinta felhasználásával készült, és több fenntartható bioalapú anyagból áll, mint bármely korábbi hivatalos adidas meccslabda. A labda minden rétegét úgy állították be, hogy olyan anyagokat tartalmazzon, mint a kukoricaszál, a cukornád, a fapép és a gumi.

Zvonimir Boban, az UEFA technikai igazgatója és a labdarúgásért felelős vezetője:

„Az UEFA labdarúgó-Európa-bajnokság a nemzeti csapatok versenyzésének csúcsát jelenti Európában, és elkötelezettek vagyunk annak biztosítása mellett, hogy a helyszínektől kezdve a felszerelésig minden szempontból a legmagasabb minőségi és teljesítménybeli normáknak feleljen meg. Mint mindig, most is biztosak vagyunk abban, hogy az Adidas Fussballliebe újabb lépést jelent majd a kiválóság iránti közös elkötelezettségünkben.”

Sam Handy, az adidas Football termék- és formatervezési alelnöke:

„A hivatalos meccslabda tervezésekor a torna energiája és sokszínűsége, valamint Európa futball iránti szeretete inspirált minket. Ezt szem előtt tartva reméljük, hogy a Fussballliebe örömet fog okozni, bárhová is rúgják.”

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá