LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Menet közben tölt az első e-autópálya

Hírek > Menet közben tölt az első e-autópálya

A svéd közlekedési hatóság, a Trafikverket bejelentette, hogy végső tervezési és közbeszerzési fázisába érkezett a Stockholm és Göteborg közötti E20-as autópálya egy 21 kilométeres szakaszának elektromossá tétele. A Hallsbergtől Örebroig tartó szakaszt átépítik és alkalmassá teszik az elektromos járművek menet közben történő töltésére. Az elektromos útrendszer (ERS) várhatóan 2025-re készül el.

A fotó illusztráció

Az ERS kombinálja a felsővezetékes, földi vezetékes és a földi induktív töltési technológiát. A felsővezetékes töltés esetében áramszedőn keresztül vezetik át a felsővezetékekről a járművekre az áramot. Ez a módszer leginkább az elektromos vezetékeket elérő nagy teherbírású járművek számára alkalmas.

A földi vezetékes és az induktív töltés hasonlóan működik. A vezetőképes töltésnél az áramot az út alatt vagy az úttesten elhelyezett speciális sínekről vagy sínekről továbbítják. A járművek egy mechanikus kar vagy bot segítségével töltődnek, amely a sínekhez csatlakozik. Az induktív rendszerben az áramot az úttestbe ágyazott tekercsek és a járművek között továbbítják. – Írja a Gyártástrend

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá