LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Mobilitás műanyag hulladékból

Hírek > Mobilitás műanyag hulladékból

A 2022-es Hannover Messe kiállításon az igus bemutatta a világ első újrahasznosított műanyagból készült kerékpárját: egy karbantartást nem igénylő, kenésmentes városi kerékpárt. 

Újrahasznosított műanyag kerékpár

Az igus és a holland kerékpárgyártó, az mtrl, első együttműködésének eredménye bármilyen időjárásnak ellenáll. A kerékcsapágyak golyóscsapágyai, a nyeregcső siklócsapágyai, a fékkarok, a pedálok és a teljes sebességváltó az igus® nagy teljesítményű műanyagaiból készülnek.

Szeretnénk a kerékpáripar számára lehetővé tenni, hogy műanyag kerékpárokat gyártson. Ebből az ötletből született meg az igus.bike platform. A platform lehetővé teszi a kerékpárgyártók és a műanyag alkatrészek beszállítóinak találkozását. Már van partneri kapcsolatunk egy műanyagot újrahasznosító és granulátummá feldolgozó céggel.

mondta el Karasz Krisztián műszaki tanácsadó

Az mtrl városi kerékpárja az első műanyagból készült bicikli. Az ára várhatóan körülbelül 1200 euró lesz, és Németországban legkorábban 2023 nyarától lesz elérhető. „15 évig álmodoztunk egy teljesen műanyagból készült, kenés- és rozsdamentes kerékpárról, melyet később az újrahasznosítással egészítettünk ki. Az első termék és az igus:bike platform segítségével szeretnénk egy más típusú kerékpárgyártást elősegíteni, illetve, a jövőben más alkatrészeket is szállítani, mint például kerékcsapágyak, alsó konzolok, fogaskerekek és lánckerekek, mind műanyagból”. – Írja a Műszaki Magazin

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá