LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Napelemek kerülnek a sínek közé Svájcban

Hírek > Napelemek kerülnek a sínek közé Svájcban

Az Euronews számolt be róla, hogy Svájcban már a vonatsíneket is napelemekkel szerelik majd fel egy szakaszon. A projekt célja, hogy még több felületet használjanak ki energiatermelésre.

A svájci Sun-Ways startup Buttes vasútállomás közelében májusban kezdi meg a panelek telepítését, ehhez már csak a Szövetségi Közlekedési Hivatal jóváhagyására van szükség.

Nem csak Svájcban kísérleteznek hasonló megoldásokkal. A németországi Deutsche Bahn a vasúti talpfákat is napelemesre cserélné, hogy még több energiát tudjon termelni.

Napelem sínek között

A kreatív megoldásokra a lap szerint azért van szükség, mert Európának nemcsak a fenntarthatóságra, hanem az energiafüggetlenségre is törekednie kell. Ha nem is ezzel fogják megoldani a globális klímaválságot, a sínek közé elhelyezhető és eltávolítható napelemek praktikus energiatermelő megoldást jelentenek és jól kiegészítik azt a törekvést, hogy a lehető legtöbb használaton kívüli alkalmas felületet bevonják az energiatermelésbe. – Írja a Qubit

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá