LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Okos fejpánt, ami nem csak monitorozza az alvásunk!

Hírek > Okos fejpánt, ami nem csak monitorozza az alvásunk!

Az MIT támogatásával kifejlesztett forradalmi fejpánt, amely gyógyszermentes alvásmegoldást kínál, az első a maga nemében. Az eszköz ára 349 dollár, és az idei nyáron szállítják ki, mellékelve egy ingyenes 12 hónapos hozzáférést az Elemind alkalmazáshoz.

Az Elemind wellness cég által kifejlesztett innovatív technológia segíthet a felhasználóknak jobban aludni azáltal, hogy aktiválja az agyban a „zajszűrés” módot. A felhasználóknak egy fejpántot kell viselniük, amely képes monitorozni az agyhullámokat, hogy felismerje, ha valaki felébred, és utasítást adjon az újbóli elalváshoz. Becslések szerint világszerte a felnőttek 80 százaléka szeretné javítani alvásminőségét, ami több mint 100 milliárd dolláros piacot teremtett az alvással kapcsolatos termékek számára.

A jelenleg piacon lévő legtöbb alvási viselhető eszköz csak az alvási viselkedést követi nyomon, de keveset tesz annak érdekében, hogy a felhasználók ténylegesen irányítani tudják az alvásukat. Az alvásgyógyszerek gyakran választási lehetőséget jelentenek a felhasználók számára, de ezek a gyógyszerek nem képesek valós időben irányítani az alvást, és gyakran mellékhatásokkal járnak.

„Az alvást az agy indítja el, de az alvással kapcsolatos innovációk nagyon kevés figyelmet fordítanak közvetlenül az agyra” – mondta Ryan Neely, az Elemind tudományos és kutatási alelnöke. Pontosan ezen a területen működik az Elemind viselhető eszköze.

Okos fejpánt

Hogyan működik a fejpánt?

Az Elemind fejpánt egy puha, könnyű és rugalmas viselhető eszköz, amelyet az éjszaka folyamán bárhol lehet viselni, függetlenül az alvási pozíciótól. Az agyhullámok segítségével információkat gyűjt, és párosítja azokat egy okostelefonnal, ahol a felhasználók részleteket találhatnak az alvási mintázataikról. A fejpánt hatékonyságát a neuromoduláció képessége adja, amely képes befolyásolni az agyhullámokat, irányítva azokat az ébrenléti állapotból a mélyebb alvás felé. „Az Elemind úgy működik, mint az agy zajszűrése. Kikapcsolhatja a világot, a stresszt, és gyorsabban elaludhat” – magyarázta Meredith Perry, az Elemind vezérigazgatója és társalapítója.

Egy klinikai vizsgálatban a fejpánt a résztvevők 76 százalékának segített gyorsan elaludni. Átlagosan a résztvevők 48 százalékkal gyorsabban aludtak el, és egyes esetekben az arány elérte a 74 százalékot.

Ha attól tart, hogy a fejpánt egész éjjel mély álomban tartja, az Elemind biztosította, hogy a kontroll mindig az ön kezében maradjon. Amikor felébred, a felhasználók választhatnak, hogy tovább alszanak az alkalmazás egy gombjának megnyomásával vagy a fejpánt akciógombjának megnyomásával. A fejpánt ezután ugyanolyan gyorsan visszaaltatja a felhasználót, mint az altatószerek, de mellékhatások nélkül.

További funkciók a tervezés alatt

Az eszközt azért tervezték, hogy a felhasználók jobban aludjanak, de az egészségügyi és biztonsági szabályozások szerint nem minősül orvostechnikai eszköznek. Ez nem akadályozta meg a csapatot abban, hogy beruházzanak olyan próbákba, amelyek felmérik, mennyire működik jól az eszköz, és hol van lehetőség a fejlesztésre.

Az okostelefonos alkalmazás fejlett adatokat nyújt majd a felhasználóknak az alvásukról, mint például az általános alvási teljesítmény, időtartam, hatékonyság, elalvási idő, az alvás különböző szakaszaiban töltött idő és az éjszakai mozgások, áll egy sajtóközleményben. A cég egy mesterséges intelligencia (AI) által vezérelt Alvás Szabót is fejleszt, amely a felhasználói adatok és visszajelzések elemzésével még hatékonyabbá teszi az eszközt.

Az eszköz mostantól elérhető korai használóknak egy béta program keretében. Azok, akik megvásárolják a fejpántot ebben a programban, ingyenes 12 hónapos tagságot kapnak az Elemind alkalmazáshoz. Ez a tagság korai hozzáférést biztosít az újabb funkciókhoz, amelyeket a cég bevezet, valamint lehetőséget ad a visszajelzésre. A cég tervezi a Mély Alvás Stimuláció funkció bevezetését is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több időt töltsenek mély alvásban, még ebben az évben. Az eszköz ára 349 dollár, és várhatóan nyáron szállítják ki,-írja az interesting Engineering.

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá