LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Rekordot döntött egy új napelem

Hírek > Rekordot döntött egy új napelem

A spanyol Abora Solar fotovoltaikus-termikus (PVT) vállalat a közelmúltban olyan panelt fejlesztett ki, amely 17,8 százalékos hatékonyságú napelemeket kombinál nagyjából 70 százalékos termikus hatásfokkal. Összesített hatékonysága 89 százalék, amivel a cég szóvivője szerint új világrekordot sikerült felállítaniuk.

A H72SK nevű eszköz monokristályos PERC fotovoltaikus modulokból áll. A felépítés lényege, hogy a hátlapra egy plusz visszaverő réteget visznek fel, így az egyébként nem hasznosuló energia visszakerülhet a rendszerbe. Az eljárás egyike a mostanában elterjedt napelemes fejlesztési iránynak, hogy a hőtermelő képesség fokozásával javítják a hatásfokot. 

Új napelem

Az eszköz 1970x995x107 milliméteres (nagyjából 2 négyzetméteres), tömege 50 kilogramm. A telepítéséhez legalább két ember kell, egy panel 7 darab fotovoltaikus cellát tartalmaz. Az új napelem teljesítménye 350 watt, nyitófeszültsége 48,82 volt, rövidzárlati árama 9,73 amper. Hőmérsékleti együtthatójuk mínusz 0,33 százalék Celsius-fokonként, és maximum 1000 voltos rendszerfeszültséggel működhetnek. A hőpanelek optikai hozama 0,7, áramlási sebessége pedig 60 liter. 

A cég a modulokhoz aHMonitor felügyeleti rendszert is kínál, amely lehetővé teszi a rendszertulajdonosok és a telepítők számára, hogy megjelenítsék az olyan fontos információkat, mint amilyen a szén-dioxid-kibocsátás. A zaragozai székhelyű panelgyártó szerint az új modulok a projekt méretétől és típusától függően körülbelül négy év alatt biztosíthatják a beruházás megtérülését. – Írja a GyártásTrend

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá