LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Síszemüveg közel másfél millióért?

Hírek > Síszemüveg közel másfél millióért?

Az Apple headset a vállalat egyik legjobban várt terméke. Az eszközzel kapcsolatos kiszivárgások és pletykák 2017-ig visszanyúlnak. Az évekig tartó spekulációk után, a WWDC 2023 keynote-ján az Apple végre bemutatta a készüléket, amelyet most Vision Pro-nak nevez.

Az AR és VR alkalmazások támogatására kifejlesztett Vision Pro egy önálló headset, amely innovatív kialakítással rendelkezik, és nincs szükség külön vezérlőre. Ehelyett a több külső és belső érzékelő, illetve a kamerák használatának köszönhetően, teljes mértékben a hangbevitelre és a kéz-szem mozdulatokra támaszkodik. Mindezek tetejébe az Apple egy új funkciót hozott létre EyeSight néven, amely a headset külsején található, ívelt kijelzőt használja. A kijelző megjeleníti a viselő szemét hogyha egy másik embert érzékel körülötte, ezzel megkönnyítve a valós kommunikációt. Egyéb esetekben, különböző effektek láthatóak, ezzel érzékeltetve, hogy a felhasználó éppen elfoglalt.

A Vision Pro-t úgy tervezték, hogy a lehető legkönnyebb legyen, és egyedi alumíniumötvözetből készült. A digitális korona segítségével a felhasználók könnyen beállíthatják az elmerülés szintjét. A kényelmes, puha fejpánt három méretben lesz elérhető, amelyeket úgy terveztek, hogy alkalmazkodjanak a különböző fejformákhoz. A fejpántba épített, kétoldali, két meghajtóval ellátott hangszórókapszulák térhatású hangot biztosítanak. Fontos, hogy a fejhallgató súlyának további csökkentése érdekében a Vision Pro külső akkumulátorral rendelkezik, amely egy vezetékkel csatlakozik a fejhallgatóhoz.

Apple Vision headset

Ami az optikát illeti, a Vision Pro egy saját fejlesztésű háromelemű lencsét használ, kettős 4K mikro-OLED kijelzővel, amely az Apple szerint összesen 23 millió képpontot biztosít. Ez közel négyszerese annak, amit egy átlagos 4K felbontású TV kínál. A belső oldalon IR-kamerák és LED-világítók találhatóak, a készülék külsején pedig LiDAR és hagyományos kameraérzékelők kaptak helyet. Az egész headsetet az Apple visionOS hajtja, amely a vállalat új R1 chipjével és egy M2 processzorral együttműködve, biztosítja az Apple leírása szerint egyedülálló, „lagmentes” teljesítményt.

A számtalan használható alkalmazás között feltűnik néhány ismerős program is, mint például a Safari vagy a FaceTime, melynek érdekessége, hogy a felhasználó digitális reprezentációja – amelyet a headset érzékelőinek adatai és egy új gépi tanulási algoritmus hoz létre – jelenik még. Az Apple azt is elmondta, hogy létrehozza az App Store egy új, speciális verzióját kifejezetten a Vision Pro számára, amely az új AR- és VR-szoftverek letöltésének fő módja lesz. És bár a Vision Pro-t otthoni használatra tervezték, hogy esetleg egy Magic Keyboarddal és Trackpaddal párosíthatva különleges konfigurációt hozhassunk létre, az Apple szerint az úttörő technológiának köszönhetően a headset kiváló eszköz az úton lévők számára is.

A Vision Pro másik jellemzője az Apple első 3D kamerájának beépítése. Az Apple szerint a kamera különleges pillanatok megörökítésére használható, hozzáadott mélységinformációkkal, miközben egyértelművé teszi, hogy egy személy éppen felvételt készít, vagy éppen nem. Alternatívaként, ha csak a tévézés vagy filmnézés flancos módjaként szeretnénk használni a headsetet, van egy külön mód a videók akár 100 láb széles virtuális képernyőn való megtekintésére.

Végül, hogy a Vision Pro megfeleljen az Apple biztonsági céljainak, a headset egy új Optic ID hitelesítési rendszert kap, amely a személy íriszét használja a készülék feloldásához és bejelentkezéséhez. Emellett az Apple azt állítja, hogy az Optic ID adatai teljesen titkosítva vannak, és csak helyben tárolódnak, míg a felhasználó tekintetének helyére vonatkozó információk nem kerülnek megosztásra alkalmazásokkal vagy weboldalakkal. – Olvasható az Engadget oldalán

A Vision Pro a tervek szerint valamikor a jövő év elején kerül forgalomba 3499 dollárért.

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá