LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Talaj nélküli növénytermesztés Debrecenben

Hírek > Talaj nélküli növénytermesztés Debrecenben

Hidroponikus (talaj nélküli) növénytermesztésre alkalmas Rotower konténer farmot adtak át Debrecenben, a Green Drops Farm Kft. telephelyén. A konténerben négy, egyenként 15 szintes tornyot helyeztek el, amelyeken több száz növényt – leveles zöldségeket, fűszernövényeket, de akár kisebb koktélparadicsomokat, illetve szamócát – termelhetnek talaj nélkül, egész évben.

Az agrártechnológiai startup vállalkozás olyan növénytermesztő tornyokat alkotott, amelyek használata közben a termesztéshez nincs szükség talajra, a tornyon belül tápoldattal dúsított víz kering, az táplálja a növényeket.

Talaj nélküli növény
Borítókép: Adobe Stock

Vertikálisan kialakított, helytakarékos, akár több méter magas tornyokat tudnak összeépíteni, amelynek oldalán (palástján) fejlődnek a növények. Ez egy beltéri termelési technológia, vagyis pontosan tudják szabályozni a levegő és a víz hőmérsékletét, a páratartalmat, a szén-dioxid-mennyiséget, amit saját fejlesztésű szenzoros adatgyűjtő egészít ki.

A vállalkozást 2019-ben indították, eddig több mint száz tornyot, és számos kisebb méretű növénytermesztő berendezést értékesítettek. A jelenleg négy dolgozóval működő cég tavalyi árbevétele 97 millió forint volt, amit az idén szeretnének megduplázni. – Írja a Gyártástrend

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá