LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Tapasztalatok az első Neuralink chip-ről!

Hírek > Tapasztalatok az első Neuralink chip-ről!

Az emberi képességek határainak újradefiniálásához úttörőkre van szükség.

Noland Arbaugh, az első Neuralink-páciens mesél a Neuralink úttörő technológiájának kihívásairól és örömeiről.

A 30 éves Noland Arbaugh, aki egy nyolc évvel ezelőtti baleset következtében válltól lefelé lebénult, januárban kapta meg a Neuralink agyi implantátumot, a „The Link” nevű chipet. „Úgy tudok irányítani egy számítógépet, mint bárki más, amire korábban nem voltam képes” – mondta Arbaugh a „Good Morning America” című műsornak adott interjúban.

Arbaugh fenntartotta, hogy egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy aláírja a kísérlet első szakaszát, mivel lépése a bénult emberek életének javítását segíti.

„Tudtam, hogy ha ezt megteszem, akkor ez sok fejfájást és szívfájdalmat vesz el azoktól az emberektől, akik az út mentén haladnak”.

Voltak azonban teljesítményproblémák, mivel az eszköz néhány szála kilazult az agyból. Arbaugh elérzékenyült, és attól félt, hogy elveszíti azt a vátozást, amit a készülék hozott az életébe.

„Nagyon, nagyon nehéz volt feladni mindazokat a csodálatos dolgokat, amikre képes voltam. Lényegében elsírtam magam utána”.

A Neuralink azonban később módosításokat eszközölt, javítva a készülék és Arbaugh idegei közötti kapcsolatot.

Neuralink Chip

Arbaugh úgy véli, hogy az ilyen újítások segítségével a gerincvelő-sérülések nem lesznek teljesen legyengítőek.

„Nem hiszem, hogy ez olyan messze van, mint ahogy az emberek gondolják. Elképesztő lesz, amikor valaki gerincvelősérülést szenved, bemegy a kórházba, megműtik, és pár nap múlva kisétálhat. Szerintem ez meg fog történni.”

A Neuralink jelenleg kvadriplégiában szenvedő embereket keres, akik részt vehetnek az agy-számítógép interfészének úttörő orvosi vizsgálati klinikai kísérletében.

A négygyengülésben szenvedő emberek gyakran úgy találják, hogy a digitális világgal való zökkenőmentes kapcsolattartásra vonatkozó igényeik kielégítetlenek maradnak, ami a függetlenség csökkenéséhez, elszigetelődéshez és pénzügyi kihívásokhoz vezet.

„Hosszú távon úgy gondolom, hogy a megszakadt idegjeleket át tudjuk hidalni egy 2. Neuralinkkel a gerincben, helyreállítva a teljes testkontrollt” – mondta Elon Musk, az X vezérigazgatója egy tweetben.

„Célunk, hogy olyan nagy teljesítményű felületet biztosítsunk, amely javítja a digitális eszközök vezérlését a kvadripláziában szenvedő emberek számára, felszabadítva személyes és szakmai lehetőségeiket” – nyilatkozta a Neuralink.

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá