LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Útszakasz, ami vezeték nélkül képes tölteni az elektromos járműveket

Hírek > Útszakasz, ami vezeték nélkül képes tölteni az elektromos járműveket

Élesben először egy német városba tartó elektromos busszal fogja tesztelni a vezeték nélküli töltési technológiáját az Electreon. Később lakossági, kereskedelmi és önvezető flották töltéséről is gondoskodna ezzel a módszerrel a vállalat.

Már zajlik Németország első vezeték nélküli töltőútjának építése Balingen városában, melyet a tervek szerint egyaránt használhatnak majd magán és kereskedelmi elektromos járművek is. A kiválasztott beszállító az Electreon nevű cég lett, mely elektromos járművek vezeték nélküli töltési megoldásaival foglalkozik – számolt be a Business Wire.

Elektromos autót töltő út

A vállalat díjnyertes technológiája dinamikusan (miközben mozognak) és statikusan (miközben állnak) is képes tölteni az elektromos járműveket. A cég töltési szolgáltatásplatformja (CaaS) városokkal, valamint flottaüzemeltetőkkel együttműködve teszi lehetővé a lakossági, kereskedelmi és önvezető flották átalakítását úgy, hogy azok olcsó elektromos járművekből álljanak – tette hozzá az Interesting Engineering.

A projekten a Electreon a német EnBW vállalattal közösen dolgozik – ez utóbbi szintén elektromos autók töltési megoldásaival foglalkozik. Az Electreon egy 1 kilométeres, elektromos útszakaszt (ERS) épít ki, és a busz megállóhelyei alapján két statikus töltőállomást is telepítenek.

A kiépítés két fázisból áll majd Balingen városában: az elsőben két, statikus töltőállomás épül 400 méteres hosszon, míg a másodikban az utat újabb 600 méterrel hosszabbítják meg. A projekt egy, a városba tartó buszt fog tölteni.

A német projektre azt követően kerül sor, hogy az Electreon technológiája sikeres próbán van túl Karlsruhe városában, melyet szintén az EnBW-vel közösen valósítottak meg. Ennek során egy elektromos utat építettek az EnBW egyik gyakorlóközpontjában, mellyel egy csúcsidőben közlekedő helyi buszt láttak el.

A balingeni projekthez kapcsolódó megállapodás részeként az Electreon akár 3,2 millió eurót (körülbelül 1 milliárd 266 millió forintot) kaphat, hogy dinamikus és statikus vezeték nélküli töltési infrastruktúrát építsen. – Írja a HVG

Arról, hogy miként működik az Electreon megoldása, a cég egy rövid videót is közzétett:

A szerzőről

Valódi megoldásokat kínálunk hatékonyságnövelésre a lehető legszélesebb termékskálán. Munkatársaink sokéves tapasztalata garancia a megtérülő befektetésre!

Szóljon hozzá