Tudjon meg többet az ergonómiáról!

Ajánlatot kérek!

Csővázas rendszerek

Csővázas rendszerek

Az aluprofil és csővázas rendszerek – munkaállomások nagy előnye az elemek sokféle variálhatósága.

A LAUNE aluprofil választék több mint 40 fajta elemből áll. A felhasználásukkal történő munkaállomás változatok számának csupán az egyedi igények szabhatnak határt. Az aluprofil munkaállomások mellett a kisebb teherbírással rendelkező csővázas munkaállomások is hasonló előnnyel rendelkeznek. A tervezők igazán nagyszámú lehetséges variációban gondolkozhatnak, ahol a rugalmasság nem kérdés, a kreativitás pedig elengedhetetlen. Mindemellett az aluprofil és csővázas munkaállomások tervezése és összeszerelése gyors és egyszerű folyamat.

Sokrétűség a költséghatékonyság jegyében

A csővázas munkaállomások gazdaságilag a lehető legoptimálisabb helyzet megteremtését célozzák. A komponensek közvetlenül a dolgozók közelébe történő elhelyezésével a műveletek és mozgatások optimalizálhatóak, melynek következtében az ergonómia és a dinamizmus is jelentős mértékben tökéletesíthető.

Kompatibilitás – bárhová becsatlakozunk!

Az általunk forgalmazott aluprofil munkaállomások nagy előnye, hogy könnyedén összeilleszthető bármely más rendszerrel, így a már meglévő szerkezetekhez könnyedén hozzákapcsolódunk. A csővázas munkaállomások esetében pedig elmondhatjuk, hogy bármikor igény szerint bővíthető, pillanatok alatt az új igényeknek megfelelően átalakítható rendszer van a kezünkben. Az intelligens aluprofil és csővázas munkaállomás komponensek és tartozékok kiváló alapot szolgáltatnak egy modern, LEAN-nel átitatott szemlélet megteremtésére! TOYOTA TERMELÉSI RENDSZER (TPS) kezdte elsőnek alkalmazni a csövekből és különböző kötőelemekből összeépített szerkezeteket, több tíz évvel ezelőtt. Mára már szinte az összes multinacionális gyártó cég használja.

Csővázas rendszerek alkalmazása

A csővázas munkaállomások alkalmazása a szükségtelen mozgatás által okozott MUDA (veszteség) kiküszöbölését szolgálja. A komponenseket és tartozékokat közvetlenül a dolgozók közelébe rendszerezik, így a munkaállomás optimalizálja a műveleteket és mozgásokat. Ezáltal a dolgozók szabadon összpontosíthatnak az érték megteremtésére. Alkalmazható az ergonómia gyors javításához és az egységes megjelenéshez.

Jellemzők

A csővázas munkaállomások megkönnyítik a hibrid rendszerek kialakítását. Pl.: Kombinálja a gyártósori munkaállványokat a munkaállomásokkal. Ez a rendszer lehetővé teszi a dinamikus komponensszállítási funkciók megvalósulását egy ergonomikus munkakörnyezetben. Egy munkaállvány és egy munkaközpont párosítása például az autóiparban jelentős idő és alapanyag megtakarítást eredményez. Nagy helyet takarít meg, ami növeli a gyártássűrűséget. A FIFO, 5S és a JIT rendszer alkalmazását segítő eszköz.

Előnyök

  • Széleskörű felhasználási lehetőség
  • Tervezése, összeszerelése gyors és egyszerű
  • Bővíthető
  • Szétszerelhető
  • A LEAN Manufacturing és a KAIZEN elv egyik eszköze

Technikai információk: Ø27,7mm
Anyagvastagság: 0,7mm; 1mm; 2mm
Felület: inox, műanyag, esd

Kiegészítők:

  • Összekötő elemek
  • Görgőlécek
  • Kerekek
  • Oldalvezetők
  • Stopperek

Keresse kereskedelmi vezetőinket!

Kapcsolat