Laune > Termékeink > Jelöléstechnika

Jelöléstechnika

Padlójelölések

PADLÓJELÖLŐ SZALAGOK ALKALMAZÁSI TERÜLETEI:

Padlójelölésre a legtöbb munkaterületen szükség lehet, leggyakrabban például gyárakban, üzemekben, műhelyekben vagy logisztikai központokban.
A padlójelölésre a padlójelölő szalag a legalkalmasabb, megfelelő minőség esetén a festéssel szemben sok előnye van. Könnyen felragasztható, nincs száradási idő, szükség esetén könnyen eltávolítható.
Segítségével kijelölhetők gyalogos vagy targonca útvonalakat, rakodási, tárolási és „veszélyes” területek is. Éppen a felhasználás helye és módja miatt fontos, hogy a padlójelölő szalagok erősek, masszívak és hosszú életűek legyenek.
A padlójelölő szalagok több féle méretben és színben is kaphatók, így minden lehetséges jelölést meglehet vele valósítani. Érdemes olyan színű padlójelölő szalagot választani, mely elüt a padlózat színétől, így jól látható és könnyen észrevehető a kijelölt terület.
A színek kiválasztásakor figyelembe kell venni az ágazati ajánlásokat és a vállalaton belüli előírásokat egyaránt. Legtöbb esetben a sárga, fehér, fekete a sárga-fekete csíkos padlójelölő szalagra esik a választás.

KÖZLEKEDÉSI UTAK ÉS RAKODÁSI HELYEK JELÖLÉSE.

 

A termelés és raktározás vele járója a különböző anyagok, nyersanyagok, félkész- és késztermékek mozgatása, raktározása.

Az anyagáramlási folyamatok jelölése különböző táblákkalpadló feliratokkal és jelölésekkel történhet, fontos, hogy a jelölés mindig egyértelmű legyen mindenki számára, akit érint.
Ezek a jelölések magukban foglalják az útvonal kijelölését is, mely történhet padlójelölő szalagokkal és piktogramokkal is.

Az anyagáramlási folyamatok anyagmozgató eszközök, berendezések segítségével valósulhatnak meg. Ezek az anyagmozgató eszközök lehetnek akár kézi vagy gépi berendezések is.

TARGONCA KÖZLEKEDÉSI ÚTVONAL JELÖLÉSE

A raktárakban gyakran nem elegendő a kézi erő a termékek mozgatásához, ilyen esetekben darukat vagy targoncákat alkalmaznak.
A targoncák a raktár vagy üzem területén belül a kijelölt útvonalon haladhatnak. A közlekedési útvonalat célszerű folyamatos sárga vagy fehér csíkkal jelölni, a padlózat színét figyelembe véve.
A targonca közlekedési útvonalaknál kötelező elhelyezni az erre figyelmeztető piktogramot is, amely a padlóra kerül.

Vannak a raktárakon belül olyan területek is, ahova targoncával behajtani tilos.

Mivel ezeknek a jelöléseknek mindig jól láthatónak kell lenniük, érdemes a kopásálló kivitelt választani.

Jelölőtáblák

Jelölőtáblákra a termelés több fázisában szükség lehet. Feladata elsősorban – hasonlóan a többi jelöléstechnikai eszközhöz – könnyedén meghatározhatóvá tenni a folyamatokhoz kapcsolódó fontos információkat. Raktározási területen hasznos információval szolgál a munkásoknak a rakatok tartalmát illetően vagy minden olyan esetben, ahol nem határozható meg szabad szemmel, mit tárolnak. Fontos eszköze lehet a kötelező információk feltüntetésének is.

Padlófestő kocsik és festékek

A könnyen használható és tartós padlójelölésért

Gazdaságos és tartós padljelölés beltéri és kültéri használatra, mint például parkolók, nyílt terek, ipari jelölések, biztonsági feliratok (Menekülési útvonalak, veszélyes területek, be-és kijáratok, stb), üzemcsarnokok és raktár jelölések, stb.

Keresse kereskedelmi vezetőinket!

Kapcsolat