Ajánlatot kérek!

Jelölőtáblák

Jelölőtáblák - kanban

Jelölőtáblák alkalmazása

Jelölőtáblákra a termelés több fázisában szükség lehet. Feladata elsősorban – hasonlóan a többi jelöléstechnikai eszközhöz – könnyedén meghatározhatóvá tenni a folyamatokhoz kapcsolódó fontos információkat. Raktározási területen hasznos információval szolgál a munkásoknak a rakatok tartalmát illetően vagy minden olyan esetben, ahol nem határozható meg szabad szemmel, mit tárolnak. A raktári tábla fontos eszköze lehet a kötelező információk feltüntetésének is.

Info táblák, Jelölőtáblák, tájékoztató táblák

Akár a termelésben, akár a raktározásban az eligazodás, a pontos és biztonságos munka és a határidők pontos betartása érdekében információs táblákat alkalmaznak. Az időbeosztás szabályozására s a munkamenet nyomon követésére egyaránt alkalmasak, nem csak a gyártásban, hanem az irodai felhasználásban is.

Kanban kiszolgálók

Kanban (magyarul „kártya”, „tábla”, „bizonylat”) a termelés vezérlésének a Pull-Prinzip (azaz húzó- vagy hívóelv) és kizárólag egy fogyasztási helyen fellépő igény kielégítésére koncentrál.

A kanban rendszerben egy (kanban) mennyiség fogyása alapján irányítjuk a gyártást, vagy beszerzést. A klasszikus „toló” rendszerű alapanyag ellátással szemben, amikor az igény alapján gyártunk, itt a kanban-ban tárolt mennyiség tartása a célunk. Az igény kiszolgálása így közvetett módon teljesül. Ezért nevezzük „húzó” rendszernek.

A kanban alapvető része a Just In Time gyártási rendszernek.

A kanban a „Just In Time” nevű vezetéselméleti gyártási rendszerben használatos japán fogalom, melynek szószerinti jelentése „jel”, vagy „utasítás kártya”.

A rendszer sarkalatos pontja a kanban-ban tárolt mennyiség meghatározása. Ezzel biztosítható az alacsony készletek mellett is maximális rendelkezésre állás.

Keresse kereskedelmi vezetőinket!

Kapcsolat