Ajánlatot kérek!

Padlójelölések

Padlójelölések

Padlójelölések alkalmazása

Padlójelölésre a legtöbb munkaterületen szükség lehet, leggyakrabban például gyárakban, üzemekben, műhelyekben vagy logisztikai központokban. A padlójelölésre a padlójelölő szalag a legalkalmasabb, megfelelő minőség esetén a festéssel szemben sok előnye van. Könnyen felragasztható, nincs száradási idő, szükség esetén könnyen eltávolítható.

A padlójelölések segítségével kijelölhetőek a gyalogos vagy targonca útvonalak, rakodási, tárolási és „veszélyes” területek is. Éppen a felhasználás helye és módja miatt fontos, hogy a padlójelölő szalagok erősek, masszívak és hosszú életűek legyenek.

A jelöléstechnikai padlójelölő szalagok többféle méretben és színben is kaphatók, így minden lehetséges jelölést meglehet vele valósítani. Érdemes olyan színű padlójelölő szalagot választani, mely elüt a padlózat színétől, így jól látható és könnyen észrevehető a kijelölt terület.

A színek kiválasztásakor figyelembe kell venni az ágazati ajánlásokat és a vállalaton belüli előírásokat egyaránt. Legtöbb esetben a sárga, fehér, fekete a sárga-fekete csíkos padlójelölő szalagra esik a választás.

Közlekedési utak és rakodási helyek jelölése

A termelés és raktározás vele járója a különböző anyagok, nyersanyagok, félkész- és késztermékek mozgatása, raktározása.

Az anyagáramlási folyamatok jelölése különböző táblákkal, padló feliratokkal és jelölésekkel történhet, fontos, hogy a jelölés mindig egyértelmű legyen mindenki számára, akit érint. Ezek a jelölések magukban foglalják az útvonal kijelölését is, mely történhet ipari padlójelölő szalagokkal és piktogramokkal is. Az anyagáramlási folyamatok anyagmozgató eszközök, berendezések segítségével valósulhatnak meg. Ezek az anyagmozgató eszközök lehetnek akár kézi vagy gépi berendezések is.

Targonca közlekedési útvonal jelölése – raktári jelölés

A raktárakban gyakran nem elegendő a kézi erő a termékek mozgatásához, ilyen esetekben darukat vagy targoncákat alkalmaznak. A targoncák a raktár vagy üzem területén belül a kijelölt útvonalon haladhatnak. A közlekedési útvonalat célszerű folyamatos sárga vagy fehér csíkkal jelölni, a padlózat színét figyelembe véve. A targonca közlekedési útvonalaknál kötelező elhelyezni az erre figyelmeztető piktogramot is, amely a padlóra kerül. Vannak a raktárakon belül olyan területek is, ahova targoncával behajtani tilos. Mivel ezeknek a jelöléseknek mindig jól láthatónak kell lenniük, érdemes a kopásálló kivitelt választani.

Keresse kereskedelmi vezetőinket!

Kapcsolat