LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Anyagmozgatás

A mozgatásban rejlő veszteségek csökkentésére!

Szállítópályák

A LAUNE minden raktári és komissiózási feladathoz megtalálja a megfelelő rendszerelemeket és tartozékokat.

A görgős szállítópályák, más néven görgősorok a darabáruk egyenkénti vagy ömlesztett anyagok (dobozokban, raklapon vagy egyéb segédeszközön) különböző távolságokra tetszőleges sebességgel való vízszintes vagy enyhén lejtős továbbításra alkalmazhatók. A görgős szállítópályák kiszolgálása általában nem igényel külön kezelőszemélyzetet, a technológiai berendezések kezelői elvégzik az áruk le- és felrakását.

Az áruk megállítására tetszés szerinti helyeken mozgatható ütközők építhetők be. A görgős pályák más berendezésekkel, anyagmozgató gépekkel (pl. szállítószalaggal, konvejorral) is összekapcsolhatók, illetve több görgősor is összekapcsolható egymással ily módon a bonyolultabb feladatok is könnyen megoldhatók, különböző szállítórendszerek állíthatók össze. Ezenkívül a rendszerbe építhető mérlegek, számlálók, automatikus áruazonosítók és más különlegességek is segíthetik a görgősorok széleskörű alkalmazását. A görgős szállítópályák szerkezete egyszerű, viszonylag könnyűek, üzembiztosak, zajtalanok.

Szállítópályák alkalmazása

 • Az üzemekben gyártósorok, szerelősorok anyagmozgatásának megoldására
 • A megmunkálógépek közötti átmeneti tárolással egybekötött anyagmozgatásra
 • A gyártáshoz szükséges ütemezett anyagtovábbításra
 • Az árukiszedő munka megkönnyítésére
 • Raktári állványokban, illetve az állványokból kiszedett áruk kihordására
 • Üzemekben rekeszek, dobozok és tárolók továbbítására

A görgős pályák lehetnek szabadonfutók és hajtott kivitelűek. Méretüket és teherbírásukat a megrendelő határozza meg (görgőosztás, átmérő, stb). A szállítandó anyag lehet könnyű kis csomag, de tonnás rakat is.

A görgőkből a nehéz árukhoz robusztus alkatrészeket, a könnyű árukhoz pedig költséghatékonyabb változatokat kínálunk.

Görgős szállítószalag 90 fokos kanyarral
Többirányú minigörgős pálya

Tudta Ön, hogy az anyagáramlás egyik fő célja az állandó alapanyag ellátás mellett a fizikai készletszint minimálisra csökkentése?

Ollós emelőasztal raklaphoz

Emelőasztalok és szállítókocsik

Az emelőasztalok a rakodás során jelentenek segítséget, az azt végző munkatárs számára. Kevésbé megterhelő a ki- vagy betárolás, ha az árut nem a padló szintről kell felemelni. Így növelhető a gyorsaság és a hatékonyság.

Az emelőasztal a függőleges anyagmozgatás eszköze. A legkiválóbb funkciókkal bíró emelőasztal mindenre “gondol”, így használatával a gyorsabb, felesleges mozdulatoktól mentes munkavégzés garantált. Minden indokolatlanul megtett lépés veszteségként realizálódik.

Szállítókocsik

A praktikus kézi anyagmozgatók és szállítóeszközök (pl.: targonca, kiskocsi, molnár kocsi, rendszerkocsi stb.) alkalmazásával növelhető a szállítási, anyagmozgatási, rakodási feladatok elvégzésének hatékonysága. Az elérhető időtakarítás által, ugyanakkor a munkavédelmi, és ergonómiai szempontok fokozottabb érvényesülése miatt csökkenthető az anyagmozgatási feladatok elvégzése során esetlegesen bekövetkezett sérülések, rongálódások, balesetek kockázata.

Az anyagok és információk egyik pontból a másikba juttatása

Az anyagmozgatás céljai megegyeznek a JIT (Just In Time) célkitűzésével, azaz a szükséges anyag a szükséges mennyiségben, a szükséges időben rendelkezésre álljon. Ennek megvalósítására továbbítsuk az anyagokat olyan gyakran, amennyire csak lehet, és olyan kis mennyiségben, amilyen kicsi egységeket csak képezni tudunk.

Szállítókocsi és rendszerkocsi dobozokhoz
Rakodó rámpa használta video

Rakodó rámpák

A mobil rakodó rámpa lehetővé teszi a targonca számára a tehergépkocsik és vasúti kocsik berakodását és kirakodását, közvetlen behajtva a szerelvénybe. A mobil rakodó rámpa úgy működik, mint egy mobil híd, aminek a magasságát könnyedén lehet állítani.

A mobil rámpa könnyen mozgatható a raktár területén és a helyiségen kívül is a kerekeinek segítségével. Munkájának előkészítéséhez csak egy emberre van szükség, aki a hidraulika segítségével beállítja a rámpa magasságát a berendezés összekapcsolásához a teherautóval.

A mobil és fix platformok számos modellje megtalálható. Sőt, a gyártó el tudja készíteni a rámpákat az ügyfél vázlatainak és kívánságainak alapján is, bármilyen pótlólagos opcióval egészítve ki a berendezését.

 • Teherbírás: 6 – 12 tonna
 • Teljes hosszúság: 9 – 13 méter
 • Magasság: min. 900 mm, max. 1650 mm
Kültéri mobil rakodó rámpa

Kérem keressenek anyagmozgatással kapcsolatban!

  Adatkezelési tájékoztató