LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Jelöléstechnika

Mindenki által érthető jelrendszer használata!

Padlójelölések

Padlójelölésre a legtöbb munkaterületen szükség lehet, leggyakrabban például gyárakban, üzemekben, műhelyekben vagy logisztikai központokban. A padlójelölésre a padlójelölő szalag a legalkalmasabb, megfelelő minőség esetén a festéssel szemben sok előnye van. Könnyen felragasztható, nincs száradási idő, szükség esetén könnyen eltávolítható.

A padlójelölések segítségével kijelölhetőek a gyalogos vagy targonca útvonalak, rakodási, tárolási és „veszélyes” területek is. Éppen a felhasználás helye és módja miatt fontos, hogy a padlójelölő szalagok erősek, masszívak és hosszú életűek legyenek.

Miért van szükség padlójelölő szalagokra?

A padlójelölő szalagok egyszerű módot kínálnak a beltéri és kültéri jelzések egyértelművé tételére. A munkahelyekre vonatkozó törvényes biztonsági előírások (biztonság- és egészségvédelmi jelölések) szerint a jól látható padlójelzések felfestése még kötelező is!

Ezeknek a padlójelölő szalagoknak legalább 50 mm szélesnek kell lenniük, és olyan figyelmeztető színösszeállítással kell rendelkezniük, mint például piros/fehér vagy fekete/sárga.

A törvényi előírásokon túlmenően a gyártást, a tárolást és a kiszállítást is célszerű színes szalagokkal jelölni. A padló jelölésével a dolgozók felismerhetik az elhatárolt munkaterületeket vagy azokat a helyeket, ahol fokozott figyelemre van szükség. Növeli a termelékenységet és a rendezettséget a munkaügyi előírások betartásának javításával.

Az anyagáramlási folyamatok jelölése különböző táblákkal, padló feliratokkal és jelölésekkel történhet, fontos, hogy a jelölés mindig egyértelmű legyen mindenki számára.

Mit jelentenek a különböző színek?

 • Sárga (folyosók, utak és sávok, termelési cellák)
 • Fehér (gépek, berendezések és üzemek elhelyezkedése)
 • Narancssárga (minőségellenőrzésre vagy köztes tárolásra szolgáló területek)
 • Piros (biztonsági/elsősegélynyújtási területek, hulladék- és ártalmatlanítási területek, korlátozott raktározási terület).
 • Kék (anyagok és gyártás; nyersanyagok)
 • Zöld (anyagok és gyártás; késztermékek)
 • Fekete (anyagok és gyártás; folyamatban lévő munka)
 • Fekete/sárga (potenciális egészségügyi kockázatot jelentő területek, ahol különösen nagy figyelemre van szükség)
 • Fekete/Fehér (olyan területek, ahol az emberi jelenlét üzemeltetési okokból nem megengedett)
 • Piros/Fehér (potenciális egészségügyi kockázatot jelentő területek, ahol különösen nagy figyelemre van szükség)
 • Zöld/Fehér (vészkijáratok, menekülési útvonalak, elsősegélynyújtás, biztonsági felszerelések)

Mit kell figyelembe venni a padlójelölések alkalmazásánál?

Mielőtt padlójelölő szalagokat alkalmazna vállalatánál, tervezze meg előre, hogy hol és hogyan fogják használni. A szabály a ” a lehető legkevesebb szín, de annyi, amennyi szükséges”. A színrendszernek könnyen érthetőnek és egyértelműnek kell lennie. A legjobb, ha egymással kontrasztos színeket használ, és figyelembe veszi a padló színét és textúráját. A tervezési fázis után:

A padlójelölő szalag felvitele:

Húzza le az öntapadó szalag belső fóliáját egyenként, és a ragasztófelületet erősen nyomja a padlóhoz! Erre a célra nyomóhengert is lehet használni.

A padlójelölő szalag eltávolítása:

A szalag a nagy ellenállás ellenére könnyen, maradék nélkül eltávolítható, ha erősen lehúzza azt a padlóról.

Sárga padlójelölő szalagok
Csúszásgátló padlójelölő szalagok

Tudta Ön, hogy a jelöléstechnikai eszközök dolgozói szinten, olyan rendszert alakítanak ki, amely javítja a folyamatok áttekinthetőségét?

Raktári tárhely jelölés állványra

Jelölőtáblák és tárhely jelölés

A jelölőtábláink sokoldalúak, és ideálisak a különböző tároló- és szállítóeszközök, például műanyag dobozok, ládák, kartondobozok, valamint raklapok, polcok és tárolóterek láthatóvá tételére. A kifogástalan áttekintéssel egyszerűen növelheti a hatékonyságot a raktárban, a termelésben és a logisztikában. A professzionális címkézés hozzájárul az optimális raktári és termelési folyamatokhoz. Nemcsak a rendezett és jól szervezett munkát biztosítja, hanem megőrzi/támogatja a jogi előírások betartását is.

Jelölőtáblák alkalmazása

Jelölőtáblákra a termelés több fázisában szükség lehet. Feladata elsősorban – hasonlóan a többi jelöléstechnikai eszközhöz – könnyedén meghatározhatóvá tenni a folyamatokhoz kapcsolódó fontos információkat. Raktározási területen hasznos információval szolgál a munkásoknak a rakatok tartalmát illetően vagy minden olyan esetben, ahol nem határozható meg szabad szemmel, mit tárolnak. A raktári tábla fontos eszköze lehet a kötelező információk feltüntetésének is.

Professzionális címkézés

 • Különböző színek és formátumok
 • Egyedi nyomtatási lehetőség
Műanyag láda címkézése és jelölése

Padlójelölő kocsi és festék

Gazdaságos és tartós padlójelölés beltéri és kültéri használatra, mint például parkolók, nyílt terek, ipari jelölések, biztonsági feliratok (Menekülési útvonalak, veszélyes területek, be-és kijáratok, stb), üzemcsarnokok és raktár jelölések.

Az elhatárolásának a padlón jól felismerhetőnek és folyamatosnak kell lennie. A kiválasztott színnek jól láthatónak kell lennie. A LAUNE által forgalmazott padlójelölő készülékkel, mint alapfelszereléssel, mindenki profivá válik.

Padlójelölő kocsi használata

A könnyen használható és tartós padlójelölésért

 • Vonalszélesség egyszerű beállítása 3-10 cm között
 • Új ergonomikus fogantyú a szórófej könnyebb kioldása érdekében
 • A festékszóró beállítja magát a megfelelő szórási pozícióba
 • Megerősített, nagyon tartós váz
 • Állítható irányjelző nyíl az előzetes jelölés követésére
 • Széles kerekek a nagyobb stabilitás érdekében
 • Lehetővé teszi a teljesen egyenes jelölést

Kérem keressenek jelöléstechnikával kapcsolatban!

  Adatkezelési tájékoztató