LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Automata állványrendszerek

Modern technológiai megoldások

Függőleges tárolórendszerek

Az olaszországi Ferretto Group hivatalos magyarországi képviseleteként elhivatottak vagyunk célpiacunk megismertetésében a modern logisztikai technológiák és berendezések terén.

A függőleges Vertimag és a páternoszteres Eurot olyan automata tárolórendszerek, amelyek számos előnyt kínálnak a termelési, raktár- és elosztóközpontok számára.

A terület maximalizálása: a létesítmény belmagasságának kihasználásával ezek a megoldások lehetővé teszik, hogy kevesebb helyen többet tároljon, elkerülve a raktára bővítésének és átépítésének szükségességét;

Javítja a hatékonyságot: mivel a szükséges tálca és anyag néhány másodperc alatt közvetlenül a kezelőhöz kerül, megszűnik az alkatrészek cipelésével és keresésével töltött időt. A kezelők pontosabbak és gyorsabbak, ami pedig a komissiózási folyamat optimalizálásához vezet;

Nyomon követhetőség és valós idejű leltár: a tárolók minden komissiózási műveletet nyomon követnek és dokumentálnak, így megvalósul a rendelések valós idejű megfigyelhetősége;

Javul a dolgozók kondíciója: az alkatrészek automatikusan az optimális ergonomikus kitárolási magasságba kerülnek, csökkentve a felesleges emelést, hajolást, létrára mászást és járkálást, ami potenciális sérüléseknek tenné ki őket.

Mi a különbség a Vertimag és az Eurot között?

A Vertimag ideális megoldás, ha:

 • A raktár függőleges tere meghaladja a 4 métert;
 • A készletösszetétel gyakran változik, és rugalmas tárolási megoldásra van szükség, amely könnyen alkalmazkodik a tárolt alkatrészek mennyiségének és méretének változásához;
 • A komissiózási művelet integrált emelési segítséget igényel;

Az Eurot az ideális megoldás, ha:

 • A belmagasság korlátozott és 4 méter alatt van;
 • Az tárolandó alkatrészek könnyűek, hasonló magasságúak és méretűek;
 • Az árucikkek biztonságos kezeléséhez nincs szükség emelési segítségre.
Vertimag függőleges tárolórendszer
Körforgó automata tárolórendszer Eurot
Automata lemeztároló rendszer - Steel Tower

Automata lemeztárolás

Automata függőleges- és rakodódarus rendszer lemezek, fémlemezek, rudak és profilok tárolására és komissiózására, ahol a mechanikus szerkezetnek, az érzékelőknek és a biztonsági berendezéseknek köszönhetően a műveletek teljes biztonságban zajlanak.

Ezek a rendszerek általában a tárolórendszerrel szomszédos lemezmegmunkáló területekhez kapcsolódnak, és félkész vagy késztermékek tárolására is használhatók.

A Steel Tower egy nagy kapacitású automata tárolórendszer, amelyet egy- vagy kéttornyos kialakítással terveznek. Az egységrakományok be- és kirakodása lift segítségével történik. A fémlemezek esetében a tálcában az egyszerűbb csatlakozás érdekében egy tartókeret áll rendelkezésre.

A lemezek és profilokhoz készült AS/RS a rendszer igényeitől függően egy- vagy két emelőoszlopos darukkal vannak felszerelve. Az anyagok kezelése és tárolása tálcák segítségével történik. A rakodódaruk a tálcák felvételéhez és berakodásához olyan típusú szedőeszközöket használ, mint a vonószerkezetek.

 • Csökkentett helyigény
 • Tárolási hibák kiküszöbölése
 • Sokkal nagyobb hatékonyság
Automata lemeztárolás AS-RS

Tudta Ön, hogy automata raktározásnál az érzékelőknek és a biztonsági berendezéseknek köszönhetően minden művelet teljes biztonságban zajlik?

AS/RS tárolórendszerek

Az AS/RS tárolórendszerek csúcstechnológiás automata megoldások széles skálája. A legjobb megoldást tudják nyújtani olyan speciális logisztikai és tárolási problémákra is, amelyek különlegesen alapos vizsgálatot igényelnek, mint például tekercsek, lemezek, rudak, szálanyagok és profilok automata továbbítása és tárolása. AS/RS rendszerekkel kiküszöbölhetőek a következő tárolási módok: raklapos, ömlesztett, többmélységű, önhordó, dobozos és egyéb speciális anyagok.

Automata raklapos tároló AS/RS raktár

Napjainkban az automata tárolórendszerek a leggyakrabban használt megoldások közé tartoznak az áruk tárolására és kezelésére. Az okok könnyen érthetőek: a piacon elérhető különböző tárolórendszerek és az egyre fejlettebb technológiák használata kézzelfogható előnyöket jelent a vállalatok számára különböző szempontokból.

Egy automata tárolórendszer garantálja:

 • a hely optimalizálását
 • gyors és pontos műveleteket
 • a raktár teljesítményének valós idejű nyomon követését
 • a dolgozók biztonságát
 • a logisztikai lánc hatékonyságát
Automata raklapszállító pálya Fast Ring

Automata raklapszállítók

A Fast Ring olyan egysínes raklapszállító rendszer, amely az automata tárolórendszerekbe integrálva lehetővé teszi a raklapok rendezését az automata raktározás folyamán. A raklapszállító felveszi a raklapot a berakodási helyekről, és elszállítja a kirakodás helyére.

Minden Fast Ring szállító saját elektronikával rendelkezik, amely rádiófrekvencián keresztül kommunikál a központi állomással és a kifejlesztett integrált rendszernek köszönhetően kiváló teljesítményt nyújt.

A FLEXY Pallet Shuttle rendszer egy automata raklapszállító készülék, ennél fogva kitűnő megoldás a drive-in és AS/RS típusú tároló rendszerekben való használata. A hagyományos drive-in rendszerek esetében a targoncával közlekedni kell a folyosókban, ez jelentős terhet ró a kezelőre. A csatornákban közlekedő Pallet Shuttle készülék viszont sok időt megtakarít a ki- és betárolás során. Ez a rendszer optimális kapacitás-kihasználást biztosít a raktárban, az állványrendszer csatornáit pedig lehetőség van nagy, akár 50-70 méteres mélységben kialakítani.

Az automata raklapszállítók előnyei

 • Gyors, biztonságos és költséghatékony be- és kitárolás
 • Biztonság: a kezelő nem hajt be a csatornába
 • WMS: Integrálható a raktárkezelő szoftverrel
Pallet shuttle automata raklapszállító - videó

Kérem keressenek automata raktártechnikával kapcsolatban!

  Adatkezelési tájékoztató