LAUNE Hungary Kft. - A gyárak berendezője
Valódi megoldások
a legszélesebb termékskálán!
Ingyenes tanácsadás
és helyszíni felmérés!
AJÁNLATKÉRÉS

Dinamikus állványrendszerek

dinamikus, hatékony és praktikus

Görgős és gravitációs rendszerek

Gravitációs elven működő tároló- és szállítótechnológiák. A görgős dinamikus rendszerekben kizárólag gravitációs meghajtású görgőket használunk. Így nincs szükség bonyolult elektromos kábelezésre és további villamosenergia-költségekre.

Kevesebb helyigény, nagyobb munkateljesítmény, nagyobb munkahelyi elégedettség és ezáltal nagyobb termelékenység: röviden ezek a görgős és gravitációs raktári rendszerek legfontosabb előnyei.

Utántölthető görgős doboztároló

A Carton Flow doboztároló állvány kiválóan alkalmazható köztes tárolási módként a statikus és az automata raktározási rendszerek között. A leggyakorlatiasabb megoldás azokban az esetekben, amikor a tárolandó áru viszonylag könnyű, kis- vagy közepes méretű. Ezt a dinamikus doboztárolót az ipar és a kereskedelem számos területén alkalmazzák. Különösen ott hasznos, ahol a tárolt árut gyakran mozgatják és az operátor számára állandó, egyszerű, a FIFO elvnek megfelelő hozzáférhetőséget kell biztosítani

Gravitációs raklapos tárolóállvány

A görgőpályás tárolóállványok optimális helykihasználás mellett maradéktalanul teljesítik a FIFO elv szerinti raktározást. A már meglévő tárolási rendszerekbe utólag is beépíthető. Ideális megoldás a csatornánkénti azonos árucikkek nagy mennyiségű tárolására és gyors kezelésére. A gravitációs elven működő görgőpálya a tárolás mellett a raktok szabályozott továbbítását is elvégzi. A bejárható rendszerrel szemben nagy előnye, hogy a targoncának nem kell behajtania a folyosókba.

Görgős és kocsis Push-Back állvány

A kocsis konfigurációt ott célszerű alkalmazni. ahol nagy telítettségű raktárt kell megvalósítani. Először a legnagyobb kocsira kerül a betárolandó áru, majd a második rakat hátra nyomja az első kocsit. A görgős Push-Back a gravitációs állványnak egy egyszerűsített változata, amit elsősorban LIFO rendszerben működtetett raktáraknál alkalmaznak. A már rendszerben elhelyezett raklapot megtoljuk az elhelyezni kívánt raklappal, így a görgőknek köszönhetően a rakatok a helyükre kerülnek.

Görgős doboztároló állvány, utántölthető Carton Flow
Görgőpályás raklapos állváynrendszer
Gördíthető alvázas karos állvány kialakítása

Gördíthető alvázas állványrendszerek

A gördíthető alvázas állványrendszer másnéven mobil állvány kiváló megoldás a kis forgási sebességű, közepes mennyiségű áruk tárolására. Mobilitásának köszönhetően a munkafolyosók számát minimalizálni képes, ezáltal tökéletes helykihasználást biztosít raktárában. A mozgatható alvázra a már meglévő statikus állványok is ráépíthetők, csökkentve ez által a beruházási költségeket.

A gördíthető karos állványrendszer mobilitása tökéletes helykihasználást biztosít, hiszen a közlekedéshez csak egy munkafolyosó szükséges. Az állványt tartó motorizált alvázak mozgatásával biztosítható a hozzáférés bármely rakathoz. A gördíthető raklapos állvány szintén lehetővé teszi több gyalogos közlekedő folyosó egyidejű megnyitását komissiózás céljából. A hűtőházi alkalmazásnál az éjszakai üzemmód garantálja a rakatok közötti egyenletes légáramlást. A rendszerhez modern távirányító- és biztonsági berendezések tartoznak, melyeknek köszönhetően az összes operáció elektronikus vezérléssel, biztonságosan irányítható.

A mobilitásról az aljzatba süllyesztett síneken gördülő alváz gondoskodik. A rendszert a különböző terhelési elvárásoknak megfelelően méretezve, a vevői igényekre optimalizáltan tervezzük meg, különös figyelmet fordítva arra, hogy a kezelési műveletek könnyen elvégezhetőek legyenek.

Gördíthető alvázas raklapos állvány kialakítása
Gördíthető polcrendszer kialakítása

A moduláris gördíthető polcrendszerrel a hagyományos polcos megoldásokhoz képest megduplázhatja az irattárolási területet.

A mozgatást egy görgős mechanika biztosítja, amely a modulok „hátsó” részén helyezkedik el. Ez az egyetlen vezető sín (általában a falhoz igazítva), amely kiküszöböli az esetleges elbotlásokat. A gördíthető polcrendszer a tér és a biztonság szempontjából a leghatékonyabb irattárolási megoldás.

  • A munkafolyosók számának minimalizálása
  • A tárolókapacitás jelentős bővülése
  • Tárolandó áruk elzárásának lehetősége

Az olaszországi ARMES hivatalos magyarországi képviseleteként elhivatottak vagyunk célpiacunk megismertetésében a modern logisztikai technológiák és berendezések terén.

ARMES

Tudta Ön, hogy dinamikus tárolási módok alkalmazása esetén a tárolókapacitás akár 86%-kal is növekedhet a statikus tárolórendszerekkel szemben?

Láncos raklapos tároló

A Flow-Rail láncos állványrendszer vázát egymás mögé rendezett soros raklapos állványok alkotják, melyen vízszintes tartógerendáin kerülnek rögzítésre a karmos felületű láncos sínpályák. Optimális helykihasználás mellett kis forgási sebességű áruk számára kiválóan teljesíti a FIFO elv szerinti raktározást. A már meglévő tárolási rendszerekbe utólag is beépíthető. A rendszert a különböző terhelési elvárásoknak megfelelően méretezve, a vevői igényekre optimalizáltan tervezzük meg.

Láncos raklapos tároló állvány Flow-Rail

A Flow-Rail konfigurációt ott célszerű alkalmazni, ahol nagy telítettségű raktárt kell megvalósítani, és a raktározandó rakatok maximum annyi árucsoportból állnak, ahány tároló csatorna rendelkezésre áll. A rakatok elhelyezése rendkívül egyszerű és gyors, a rendszerben már elhelyezett raklapot enyhén megtoljuk az elhelyezni kívánt raklappal, ráültetjük a karmos láncrendszerre, majd a targonca tolóerejének köszönhetően a rakatok a helyükre kerülnek. A kitárolás fordított irányban, de ugyanezen az elven végezhető el. A bejárható rendszerrel szemben nagy előnye, hogy itt a targoncának nem kell behajtania folyosókba.

  • A már meglévő rendszerekbe utólag is beépíthető
  • Bármely szabványos targonca használható
  • Minimális karbantartási igény

Speciális és egyedi tárolók

A speciális és egyedi készítésű állványrendszerek, minden igényt és követelményt kielégítő megoldásokat és raktárberendezéseket kínálnak. Legyen szó szálanyagokról, lemezekről vagy nehéz rakományokról, minden áruhoz megfelelő állványrendszert kínálunk, amelyek biztonságos és strukturált tárolási módok.

Az általunk forgalmazott speciális állványok előnyeire építő raktári rendszer képes biztosítani azt is, hogy a raktárában minden áruhoz tetszőleges rendszerességgel és gyorsan hozzáférjen.

Karosállvány kitekerehető karokkal
Fiókos szálanyag tároló
Függőleges raktári tároló
Fiókos lemez tároló

Kérem keressenek dinamikus raktártechnikával kapcsolatban!

    Adatkezelési tájékoztató